Στην Λέσβο το Σαββατοκύριακο η Aegean Cargo Sailing 2020


Πλέουμε προς Λέσβο

Ο πρώτος για φέτος καλοκαιρινός γύρος του Αιγαίου με το πανί και τον άνεμο Aegean Cargo Sailing έχει ήδη ξεκινήσει και ο καπετάνιος Λουκάς Γκουρτσογιάννης με το ιστιοπλοϊκό σκάφος Ria 1 τύπου Dufour Gibsea 51  θα πλεύσει απόψε το βράδυ από τη Λήμνο προς τη Λέσβο, όπου θα παραμείνει το Σάββατο και την Κυριακή 13 & 14 Ιουνίου. Το πλήρωμα του σκάφους θα περιηγηθεί σε τοπικές μονάδες παραγωγής του νησιού, με σκοπό την ενημέρωση των ντόπιων παραγωγών και την προώθηση εμπορικών δεσμών με άλλα νησιά αλλά και με αγορές του εξωτερικού.



Όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος επισκεπτόμαστε νησιά του Αιγαίου και συλλέγουμε ντόπια προϊόντα υψηλής ποιότητας που μεταφέρουμε οικολογικά με τη δύναμη του ανέμου και τα πανιά σε άλλα νησιά, με σχεδόν μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα. Στο σκάφος υπάρχουν ηλιακά πάνελ με τα οποία λειτουργεί το ψυγείο, για τη διατήρηση των ευπαθών προϊόντων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Επίσης μαζί μας έχουμε ένα ξύλινο ποδήλατο COCO-MAT.bike για να κάνουμε τις χερσαίες μεταφορές προϊόντων όπου αυτό είναι εφικτό.

Επόμενοι προορισμοί:
Λέσβος – Χίος– Ικαρία  – Σάμος – Πάτμος – Κάλυμνος – Αστυπάλαια – Αμοργός – Σαντορίνη – Πάρος – Σύρος – Τήνος – Λαύριο.

Ο δεύτερος γύρος Aegean Cargo Sailing προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου και να διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου. 


Για περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία Aegean Cargo Sailing επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sailmed.org