Ο Αλέξανδρος Ροδιτης νέος πρόεδρος του Κ.Υ Καλλονής (PICS)


Νέα τριετής διοικούσα επιτροπή ορίστηκε για το Κέντρο Υγείας Καλλονής. Πρόεδρος ορίστηκε ο Αλέξανδρος Ροδίτης, αντικαθιστώντας τον μέχρι πρότινος πρόεδρο, Νίκο Μαραγκό.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου με την θητεία της Χριστιάνας Καλογήρου στην περιφέρεια, έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για την περιοχή, υλοποιώντας αρκετές δράσεις ειδικά σε οδοποιία, αλλά και με την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 2,2 εκατομμυρίων 

Ο νέος πρόεδρος του ΚΥ Καλλονής Α. Ροδιτης μετα τον ορισμό του και την πρώτη επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας ανάρτησε το παρακάτω σχόλιο: «Από την πρωινή πρώτη συνάντηση με στελέχη του Κέντρου Υγείας Καλλονής κατά την οποία ως νέος ορισθείς Πρόεδρος της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά αρκετούς ήρωες της καθημερινότητάς μας που δίνουν τη δικη τους μάχη στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Συζητήσαμε για υφιστάμενα προβλήματα και έγινε μία πρώτη σταχυολόγηση αναγκαίων παρεμβάσεων που σύντομα θα διεκδικήσουμε. Μαζί με την επιστημονική υπεύθυνο της επιτροπής, κα. Κυριακή Γελαστοπούλου και την Αντιδήμαρχο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, κα. Ζαχαρώ Ιωακείμ, που συγκροτούν την επιτροπή, θα έχουμε πολλά να κάνουμε και να πούμε. Προσωπική μου προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος. Από αυτόν ξεκινάμε και με αυτόν προχωράμε. Με πλήρη επίγνωση των καθηκόντων και της ευθύνης που αναλαμβάνουμε εν μέσω πανδημίας, αισιοδοξούμε...»


Αναλυτικά η απόφαση:

Την τροποποίηση της παραπάνω (σχετ.9) Απόφασης, με την οποία ορίστηκε εκ παραδρομής ως αναπληρωτής του Προέδρου της Επιτροπής ο κ. Γελαγώτης Ευστράτιος, ιατρός με οργανική θέση στο Κ.Υ. Καλλονής.

Ως εκ τούτου, συγκροτείται η τριμελής Διοικούσα Επιτροπή του Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Το.Π.Φ.Υ.) 2 ου Λέσβου, ως ακολούθως:

1. Ροδίτη Αλέξανδρο, Δικηγόρο, ως Πρόεδρο.
2. Γελαστοπούλου Κυριακή, Υπεύθυνη για το συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κ.Υ. Καλλονής με αναπληρωτή τον Ζεϊμπέκη Δούκα.
3. Ιωακείμ - Στυλιανού Ζαχαρώ, Αντιδήμαρχο Νεότητας & Εθελοντισμού, εκπρόσωπο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με αναπληρωτή τον Περιβολάρη Νικόλαο, Δημοτικό Σύμβουλο.

Η θητεία της ανωτέρω Διοικούσας Επιτροπής ορίζεται τριετής.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΪΛΟΣ