Στην παλιά δομή της IRC μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Συκαμινιάς ο χώρος καραντίνας της δυτικής Λέσβου (PICS)


Ο νέος χώρος καραντίνας μεταναστών στη Λέσβο θα βρίσκεται στην παλιά δομή της IRC (Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης), στο χωματόδρομο μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Σικαμινέας.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου νοικιάζει τον χώρο από τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του.

Αρχικά κατασκευάστηκε από την IRC στα τέλη του 2015, με τιμή άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, για να κλείσει λίγους μήνες αργότερα.

Η νέα συμφωνία ενοικίασης θα είναι  σύμφωνα με πληροφορίες σύντομη, και η περιοχή θα χρησιμοποιηθεί μόνο ως χώρος καραντίνας για νέες αφίξεις στις παραλίες της Δυτικής Λέσβου, αρκεί να είναι απαραίτητο λόγω της πανδημίας του κορονοιου.


Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χτες όλες οι προηγούμενες εγκαταστάσεις έχουν απομακρυνθεί και έχει μείνει μόνο ένας φράχτης, με την ταμπέλα απαγόρευσης εισόδου της IRC να θυμίζει τι υπήρχε εκεί πριν λίγα χρόνια.


Το πώς αισθάνονται οι ντόπιοι σε αυτή την περιοχή και για αυτή την απόφαση είναι προς το παρόν άγνωστο, ενώ προς το παρόν δεν έχουμε αντιδράσεις από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου


Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι της Συκαμιάς αρνήθηκαν να ανοίξουν ξανά την δομή Stage 2 στη Σκάλας Συκαμινιά που είχε κλείσει ο δήμος δυτικής Λέσβου πριν λίγους μήνες.