Δωρεά ασπίδων προσώπου προστασίας από τον Covid-19 από το Παν. Αιγαίου στον Δήμο Δυτικής Λέσβου


Δωρεά ασπίδων προσώπου προστασίας από τον Covid-19, πραγματοποίησαν στον Δήμο Δυτικής Λέσβου τα μέλη του εργαστηρίου PrivaSI Lab του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η παράδοση του υλικού -που προορίζεται για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής, Πολιχνίτου και Άντισσας- έγινε στον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο. Ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον επικεφαλής της αποστολής Αναπληρωτή Καθηγητή Χρήστο Καλλονιάτη, υπεύθυνο του Εργαστηρίου PrivaSI Lab για την πρωτοβουλία στήριξης σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Τονίζοντας ότι η δωρεά πιστοποιημένων ασπίδων προσώπου και λοιπού υλικού στο προσωπικό των Κέντρων υγείας σίγουρα θα ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλεται διαρκώς για το καλό των συμπολιτών μας.



Οι ασπίδες που παραδόθηκαν στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, έχουν κατασκευαστεί με χρήση τρισδιάσταστης εκτύπωσης σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, όπως αυτές παραδόθηκαν στον επίσημο συντονιστή της δράσης «HELLAS COVID 3D Supplies» και της εταιρείας 3D Hub που συντονίζει την πανελλαδική αυτή προσπάθεια παράδοσης ασπίδων προσώπου στους φορείς υγείας της χώρας. Να σημειωθεί ότι μαζί με τις ασπίδες παραδόθηκαν και 20 ιμάντες ανακούφισης αυτιών από χρήση χειρουργικής μάσκας για την υποστήριξη του προσωπικού κατασκευασμένες με χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης.