Ν. Χηρας «"Νονός" της νέας δομής ο Βερρος»


Ανακοίνωση της παράταξης του Δήμου Δυτικής Λέσβου «Ξεκινάμε» για την νέα δομή καραντίνας και τα κρούσματα κορονοιου σε αυτή:

Στης 26/03/20 με Δελτίο Τύπου εκφράσαμε την ανησυχία μας για τυχόν μόλυνση με Κορονοιο από τα απέναντι παραλία της Τουρκίας , με παράνομα εισερχόμενους μετανάστες.


Ειδικά εκείνη την περίοδο κυκλοφορούσαν αδέσποτοι μετανάστες στα χωριά μας , Συκαμια , Κλειώ, Μανταμαδου και Πέτρας. 

Όχι σε φυλασσόμενο χώρο πάρα σε χωράφια των χωριών και στο λιμάνι της Πέτρας, ενώ κοιμόντουσαν κάτω από παλιές βάρκες μέσα στις λάσπες.

Ζητήσαμε να θωρακιστεί η υγεία των δημοτών μας με οποιοδήποτε τρόπο από μεταφερόμενο Κορονοιο. 

Μετά από τις εκκλήσεις μας για την προστασία της υγείας των κατοίκων και το κοινό αίτημα από τον Ιατρικό Σύλλογο, της Λιμενικής και Αστυνομικής Αρχής ψηφίσαμε την εισήγηση του Δημάρχου το άνοιγμα της Δημοτικής δομής της Συκαμιας ως χώρο καραντίνας για όσο διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Η δομή πότε δεν άνοιξε και σε προσωπική μου όχληση προς τον Κο Δήμαρχο μου απάντησε πως παρέδωσε τα κλειδιά της δομής στην αστυνομία .

Πιστεύω ότι εσκεμμένα δεν άνοιξε η δομή γιατί ο τοπικός πρόεδρος της κοινότητας αντέδρασε και ο κύριος Δήμαρχος, φοβούμενος το πολιτικό κόστος, αποδομηθηκε από τον τοπικό πρόεδρο με αποτέλεσμα όταν εμφανίστηκαν παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες στο Καλό Λιμάνι Σκαλοχωριου βρέθηκε σε δύσκολη θέση.

Το αποτέλεσμα ήταν να φροντίσει ο ίδιος , ώστε να ενοικιάσει το Υπουργείο Μετανάστευσης ιδιωτικό χώρο για δημιουργία προσωρινής δομής που όλος τυχαίος χρησιμοποιήθηκε κατά το παρελθόν ως ορμητήριο από την ΜΚΟ IRC. 

Πολύ φοβούμαστε κύριε Δήμαρχε ότι η Δομή της Εφταλους για την όποια συναίνεσες χωρίς να ρωτήσεις κανέναν , θα μείνει μόνιμη και θα φέρει το όνομα σου, γιατί είσαι ο ΝΟΝΟΣ.

Τα παπαγαλάκια τωρα ας χειροκροτήσουν το ΝΟΝΟ.

Κρίμα ο αγώνας του λαού και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που πήγαν στον βρόντο.


Δεν μετανιώνει ο κύριος Βέρρος για την συναίνεση δημιουργίας Δομής καραντίνας όπως δήλωσε αλλά άργησε να φροντίσει για τον υγειονομικό έλεγχο του Δήμου μας. Ας το κάνει τώρα ξεκινώντας άμεσα από την περιοχής Σκαλοχωριου.