Σύνδεσμος Ελαιοτριβέων Λέσβου « Να πάρουν αποζημίωση όλοι οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου»


Αποζημίωσαν μόνο τους ελαιοπαραγωγούς του Πλωμαρίου και της Γέρας

Ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Ελαιοτριβέων Λέσβου

Μετά από δύο αν όχι καταστροφικές, στην καλύτερη περίπτωση “δύσκολες”, ελαιοπαραγωγικές χρονιές όπου το εισόδημα των αγροτών μειώθηκε δραστικά λόγω της αφορίας, των καιρικών συνθηκών, της καρπόπτωσης και των χαμηλών τιμών του ελαιολάδου, το νέο της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών του Πλωμαρίου και της Γέρας για τις καταστροφές στην παραγωγή (όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου») μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Ωστόσο σαν Σύνδεσμος Ελαιοτριβέων της Λέσβου δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε στην κατάφορη αδικία που συντελείται. Η εξαίρεση των υπολοίπων ελαιοπαραγωγικών Δημοτικών Ενοτήτων, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία ότι οι δύο αποζημιωθήσες περιοχές είναι κι οι μοναδικές πληγείσες, μας οδηγεί στην υποψία ότι η επιλογή  να ενημερωθούν και να προβούν σε αίτηση για αποζημίωση μόνο οι  παραγωγοί από τις συγκεκριμένες περιοχές,  είχε να κάνει με τις προτιμήσεις των υπευθύνων.

 Από την πλευρά μας, είμαστε στη διάθεση των υπευθύνων, για την αποκατάστασης αυτής της πρωτοφανούς αδικίας, ωστέ να μην υπάρχουν στο μέλλον ελαιοπαραγωγοί «δύο ταχυτήτων».