Κ. Μουτζούρης: «Μόνη λύση καραντίνας τα πλοία, κάθε «πρόσκαιρη» δομή θα γίνει μόνιμη»


Την θέση του για αποσυμφόρηση των νησιών με εκκένωση και κλείσιμο των δομών και μεταφορά των διαμενόντων στην ενδοχώρα εξέφρασε εκ νέου με ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης.

Αναφορικά με τις δομές-καραντίνας, ο κ.Μουτζούρης σημείωσε πως «οιαδήποτε ‘’πρόσκαιρη’’ δομή θα οδηγήσει σε μονιμοποίησή της» με τον ίδιο να επαναλαμβάνει πως προτάσσει τη λύση των πλοίων για καραντίνα είτε για άλλους νεοαφιχθέντες μετανάστες.

Η ανάρτηση του Κώστα Μουτζούρη:

Η Κυβέρνηση οφείλει να αποκλείσει ρητά την μεταφορά ακόμη και ενός επιπλέον παράνομου μετανάστη στα λειτουργούντα ΚΥΤ στη Λέσβο, Χίο και Σάμο. Προ ημερών δεν τηρήθηκε αυτή η απαίτηση στο ΚΥΤ Μόριας. Οι υφιστάμενες δομές πρέπει να εκκενωθούν και κλείσουν συντομότατα με μεταφορά των διαβιούντων εκτος των νήσων, αρκετά εχουν ταλαιπωρηθεί οι γηγενείς. Το που θα μεταφερθούν οι μετανάστες είναι καθήκον της πολιτείας να το εξευρει και επιτύχει.
Η ΜΟΝΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ λύση για τους υπο καραντίνα ή αλλους νεοαφιχθησομενους μετανάστες είναι πλοία επ άγκυρα ή σε λιμένα αποδοχής από τις τοπικές κοινωνίες (οχι στους κυρίους λιμένες των νήσων). Τα πλοια οταν γεμίζουν, θα αναχωρούν. Οιαδηποτε αλλη επίγεια σταθερή «πρόσκαιρη» δομή θα οδηγήσει σε μονιμοποίηση της. Οι «χωραφες» θα μετατραπούν σε νέες δομές (11.05.2020).