Μετα τις πιέσεις διατηρείτε και φέτος το καλοκαίρι η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Σιγρίου με τον Πειραιά


Η ανακοίνωση από τον Δήμο Δυτικής Λεσβου

Από δημοσιεύματα του Τύπου πληροφορούμαστε την αντιστροφή του κλίματος και την αισιόδοξη πλέον εκτίμηση, πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Σιγρίου με τον Πειραιά θα διατηρηθεί το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Η διατήρηση του δρομολογίου, είναι ζωτικής σημασίας για το Σίγρι και τη Δυτική Λέσβο και η σχετική διεκδίκησή μας είναι σταθερή από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε καθήκοντα, προκειμένου η γραμμή Σιγρίου να εδραιωθεί στον ακτοπλοϊκό χάρτη.

Εν αναμονή και των επίσημων ανακοινώσεων εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου για τη διατήρηση της γραμμής, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με δήλωσή του εκφράζει καταρχήν την ικανοποίησή του για τις προθέσεις της κυβέρνησης να στηρίξει το δρομολόγιο που επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στη Βόρεια Λέσβο. Ευχαριστώντας θερμά τόσο τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη για το ενδιαφέρον του για το θέμα -μετά και την από τις 19 Μαΐου σχετική επιστολή του- όσο και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, συντοπίτη μας Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, για τη διαρκή παρακολούθηση και παρέμβασή του στην κυβέρνηση για το μείζον αυτό θέμα για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

«Είμαστε καταρχήν ικανοποιημένοι από το γεγονός πως φαίνεται ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τη σημασία της διατήρησης του δρομολογίου στο Σίγρι. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από τις συνέπειες της πανδημίας για τις μετακινήσεις, πιστεύουμε πλέον βάσιμα ότι η γραμμή που συνδέει τη Βόρεια Λέσβο με την ηπειρωτική Ελλάδα, θα συνεχίσει και αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος