ΣΕΠΥ Νήσου Λέσβου : «Δεν έχουμε καμιά σχέση με ΜΚΟ και ούτε λάβαμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό»


Δελτίο Τύπου του  Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου (ΣΕΠΥΝΛ)

Το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί δημοσιεύματα σε συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία παραπέμπουν σε υφιστάμενες ή επικείμενες συνεργασίες μεταξύ των Εθελοντών Πυροσβεστών και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού της Λέσβου.

 Η αναφερόμενη συνεργασία τεκμηριώνεται από τις εν λόγω ΜΚΟ  με φωτογραφικό υλικό παράδοσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού στους Εθελοντές Πυροσβέστες. Θα θέλαμε να τονίσουμε οτι το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Λέσβου (ΣΕΠΥΝΛ) δεν έχει ζητήσει και δεν έχει δεχθεί πυροσβεστικό υλικό ή οποιαδήποτε άλλη συνδρομή από τέτοιου είδους οργανώσεις, παρά μόνο από φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, καθόσον έτσι προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Η επίμαχη φωτο 
Οι Εθελοντές Πυροσβέστες έχοντας πλήρη συνείδηση και αντίληψη του ρόλου που επιτελούν, στηρίζουν με δράσεις και ενέργειες το Πυροσβεστικό Σώμα στο οποίο άλλωστε ανήκουν καθώς και την Πολιτική Προστασία για την οποία αποτελούν και έναν απο τους βασικούς της πυλώνες, με απώτερο στόχο την προστασία των συμπολιτών μας από φυσικές καταστροφές και κυρίως τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Εν κατακλείδι, καμία σχέση ή διασύνδεση ή εμπλοκή δεν υπάρχει με τις αναφερόμενες στα δημοσιεύματα ΜΚΟ και ουδεμία ευθύνη φέρουμε για το δημοσιευθέν φωτογραφικό υλικό και τα σχετικά κείμενα.

Για τους λόγους αυτούς επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμό μας δικαίωμα.