Μυτιλήνη: Προσαγωγές και πρόστιμα στην επίσκεψη Μηταράκη


Στην Μυτιλήνη βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο Νότης Μηταράκης μαζί με τον Χαράλαμπο Αθανασίου και άλλα στελέχη βρέθηκαν το πρωί στην Μόρια όπου είδαν από κοντά τους χώρους στους οποίους γίνεται η ιχνηλάτηση υπόπτων κρουσμάτων κορονοιου μεταξύ των μεταναστών.

Αμέσως μετά ο υπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του χώρου πρώτης ιατρικής αξιολόγησης που δημιουργήθηκε στην περίμετρο του εν λόγω κέντρου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Μηταράκης πραγματοποιήσε σύσκεψη με τον Διοικητή του ΚΥΤ και τον Διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου του νησιού.  

"Ως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα κρούσμα κορονοϊού σε δομή που λειτουργεί του Υπουργείο Μετανάστευσης στα νησιά του Αιγαίου και ευτυχώς σε όλη την Επικράτεια δεν έχουμε ούτε έναν θάνατο που να συνδέεται με τον κορονοϊο σε μεταναστευτικές δομές. δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης ΄και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Μαζί και με τις ΜΚΟ δόθηκε ο αγώνας κατά τη διάρκεια της κρίσης τόνισε ο Υπουργός.

Ο κ. Αθανασίου σε δικές του δηλώσεις έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες από το υπουργείο προστασίας του πολίτη θα ανακοινωθεί η ίδρυση «αυτόνομου αστυνομικού τμήματος και με αυτό τον τρόπο να ηρεμήσει και να νιώσουν ασφάλεια οι πολίτες της Μόριας και των διπλανών χωριών και από την άλλη πλευρά να αποτρέπονται παραβατικές ενέργειες από όπου κι αν προέρχονται».

Και προσαγωγές.....

Λιγοστοί πολίτες του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διασταύρωση της Μόριας με την Παναγιούδα.


Αντιπροσωπεία από τους πολίτες ζήτησε να μιλήσει στον υπουργό κάτι πού δεν τους επιτράπηκε και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν μάλιστα σε προσαγωγές αλλά και σέ πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, καθώς οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία λήγουν αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι πολίτες που ήταν στη διασταύρωση Μόριας-Παναγιούδας προχώρησαν σε κατάληψη του παλιού Δημαρχείου Μυτιλήνης που βρίσκεται δίπλα στο χώρο της σύσκεψης απαιτώντας να δει τον υπουργό. Δύο εξ αυτών πήγαν στη σύσκεψη κι εκεί ο ένας εξ αυτών ήρθε σε ρήξη με τον διοικητή της Ασφάλειας και συνελήφθη για απείθεια!!!!

Οι πολίτες παραμένουν συγκεντρωμένοι στο παλαιό δημαρχείο και απαιτούν την απελευθέρωσή του...


Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη στο Παλαιό Δημαρχείο παρουσία του δημάρχου Μυτιλήνης και στελεχών της δημοτικής αρχής


Αμέσως μετά ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου θα μεταβεί στην Καλλονή όπου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον δήμαρχο δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βερρο ενώ θα συναντήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα και τον μητροπολίτη Μυθημνης κκ Χρυσόστομο