Απεβίωσε ο μέγας ευεργέτης της Φιλιας Λέσβου Στυλιανός Καλφαγιαννης


Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 έφυγε ο μεγάλος ευεργέτης της Φιλιας Λέσβου ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΙΣΤ. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ.

Άνθρωπος που τον διέκρινε η σεμνότητα, η τιμιότητα, η ειλικρίνεια, η σοβαρότητα και η αγάπη του για τον συνάνθρωπο και το χωριό του.

Άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του με αμέτρητες δωρεές και έργα στην Φιλια όπως είναι και το Γυμνάσιο Φιλιας το «ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ»

Πάντα βρισκόταν στο πλευρό του χωριού και όσων χρειάστηκαν την βοήθειά του.

Το Καλφαγιάννειο Γυμνάσιο

Το Καλφαγιάννειο Γυμνάσιο ιδρύθηκε το 1981. Στο ίδιο κτήριο,  όταν στεγαζόταν  το Δημοτικό Σχολείο της Φίλιας ,  φοίτησαν τα δύο αδέλφια Στυλιανός και Γεώργιος Καλφαγιάννης  μέχρι τη δεκαετία τού ’50, οπότε και έφυγαν με την οικογένειά τους μετανάστες στη Βενεζουέλα. Αν και φτωχή οικογένεια όσο ζούσαν στη Λέσβο, οι επιχειρήσεις ενδυμάτων και υποδημάτων που δημιούργησαν στο νέο τους τόπο είχαν πολύ καλή πορεία και τους έφεραν οικονομική ευρωστία. Όταν ιδρύθηκε το Γυμνάσιο του χωριού, ο Στυλιανός και ο Γεώργιος Καλφαγιάννης χρηματοδότησαν την ανακαίνιση του κτηρίου, «βαφτίζοντας» έτσι με το επώνυμό τους το νέο Σχολείο. Έκτοτε ενίσχυσαν το χωριό με διάφορους τρόπους, δε σταμάτησαν άλλωστε ποτέ να επιστρέφουν σε αυτό κάθε καλοκαίρι.



Η ανακοίνωση από την Τ.Κ Φιλιας



Η ανακοίνωση από το ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΦΙΛΙΑΣ Φίλια, 11 Μαΐου 2020

Η Σχολική Κοινότητα του Καλφαγιάννειου Γυμνασίου Φίλιας
καθηγητές, μαθητές και γονείς εκφράζει θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια του εκλιπόντος Στυλιανού Αριστ. Καλφαγιάννη.

Καλό Παράδεισο στον ΕΥΕΡΓΕΤΗ μας.

Η διευθύντρια
Κοκκινογένη Γεωργία