ΕΙΥ Λέσβου: Δυναμικό παρόν στην πανελλαδική δράση, ενημέρωσης και διεκδίκησης στα super market


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου έδωσε δυναμικά το παρόν σήμερα Τετάρτη 15 Απρίλη ημέρα πανελλαδικής δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market και στην πόλη της Μυτιλήνης.


Στις συζητήσεις με τους εργαζομένους τονίστηκε η σημασία των μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους εργασίας και πάνω απ’ όλα της συνεχούς διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, ειδικά σε κρίσιμες συγκυρίες σαν την τωρινή της πανδημίας όπου γίνεται προσπάθεια, η προστασία από τον ιό να γίνει «ατομική ευθύνη» του καθενός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι όμιλοι των super market κατέγραψαν ρεκόρ τζίρου αυτές τις ημέρες και ταυτόχρονα επικαλούνται τον αυξημένο φόρτο εργασιών για όλο και εντατικότερη εργασία από τους υπαλλήλους, με όλους τους κινδύνους τους οποίους έχει μια τέτοια πρακτική στα μετρα προστασίας και υγείας.


Δώσαμε το μήνυμα ότι, ενάντια σ’ αυτές τις επιδιώξεις κυβέρνησης κι εργοδοσίας προτάσσουμε τον συλλογικό αγώνα κι ότι το σωματείο είναι και πρέπει να παραμείνει το αποκούμπι του κάθε συναδέλφου μας, κι ακριβώς σ’ αυτήν την κατεύθυνση ενημερώσαμε για την έγκαιρη καταβολή του Δώρου Πάσχα που λήγει σήμερα.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους για οποιοδήποτε πρόβλημα, προσπάθεια αλλαγής εργασιακών σχέσεων, μη καταβολή δώρου Πάσχα, αδειών και  κλπ που αντιμετωπίσουν στο χώρο εργασίας τους να επικοινωνούν με το σωματείο στο email eiylesvou@gmail.com ή πρωινές ώρες τις καθημερινές στο τηλέφωνο 22510-22734.