Έτοιμο το ιατρείο έκτακτης ανάγκης στην Καλλονή (PICS)



Μέχρι να ανοίξει το Κέντρο Υγείας Καλλονής

Η ανάρτηση του Σ. Γελαγωτη:

Μέχρι να ανοίξει το Κέντρο Υγείας Καλλονής (αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε κάποια άλλη αρνητική εξέλιξη) την Κυριακή: ετοιμάσαμε με τη βοήθεια της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, ένα Ιατρείο Άμεσης Ανάγκης στην παλιά Εμπορική Τράπεζα, στην πλατεία Καλλονής ώστε να μπορεί να προσφερθεί από συναδέλφους μας που δεν είναι σε καραντίνα άμεση βοήθεια σε περιστατικά που απειλείται η ζωή τους, τον ίδιο χώρο τον προσφέρουμε και στο ΕΚΑΒ αν μπορεί να διαθέσει ασθενοφόρο να σταθμεύσει στην περιοχή μας.



 Ο εξοπλισμός ετοιμάστηκε από τις κυρίες Χρόνη και Εμμανουήλ την τελευταία μέρα και μέσα στον κακό χαμό και μεταφέρθηκε από τους εργαζομένους του Δήμου μας οι οποίοι έχουν καταθέσει ψυχή αυτές τις δύσκολες μέρες. Σας δίνω το τηλέφωνο το δικό μου, της Αντιδημάρχου κας. Ιωακείμ και του Συμβούλου κ. Περιβολάρη ώστε να επικοινωνήσετε μαζί μας σε περίπτωση ανάγκης.



Στην προσπάθεια ανταποκρίθηκαν θετικά ΟΛΟΙ οι ιδιώτες συνάδελφοι της περιοχής μας που διαμένουν εδώ και δεν είναι υπό καθεστώς καραντίνας. ΣΑΣ ΤΟΝΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΟΥΤΕ ΙΑΤΡΕΙO ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ.ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ.



Να είσαστε καλά και να προσέχετε. Όσοι θεωρούν πως έχουν έρθει σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα να προσπαθήσουν εκτός από το να μείνουν σπίτι (αυτό το κάνουμε ούτως ή άλλως) να μην έρθουν σε επαφή με άλλους, να θερμομετρούνται 2 φορές την ημέρα και αν εμφανίσουν συμπτώματα ή πυρετό να επικοινωνήσουν με Ιατρό, τον ΟΕΔΥ ή το Νοσοκομείο μας προς παροχή οδηγιών.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: Γελαγώτης (Γενικός Ιατρός) 6945330732
Περιβολάρης (Παιδίατρος) 6973838246
Ιωακείμ (Νοσηλεύτρια) 6972442033
Ιορδάνου (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας)
6973746233

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των επιπρόσθετων μέτρων που ελήφθησαν από τις 21 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αποφασίστηκε η διαμόρφωση Ιατρείου Άμεσης Ανάγκης το οποίο θα λειτουργεί για επείγοντα περιστατικά στο κτήριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας στην πλατεία της Καλλονής.

Με τη βοήθεια της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας και του κ. Ιορδάνη Ιορδάνου και τη φροντίδα της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού κ. Ζαχαρούλας Ιωακείμ, ο χώρος παραδίδεται από σήμερα σε χρήση, με τον εξοπλισμό να ετοιμάζεται και να μεταφέρεται από τις κυρίες Χρόνη και Εμμανουήλ και εργαζομένους του Δήμου.

Να σημειωθεί ότι το ιατρείο θα αποτελεί και σταθμό του ΕΚΑΒ και θα λειτουργεί ΜΟΝΟ για επείγοντα περιστατικά, υποστηρικτικά των υπαρχουσών δομών υγείας του νησιών. Και με την εθελοντική υποστήριξη εάν και εφόσον χρειαστεί, ιδιωτών ιατρών, δεδομένου ότι το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου είναι ως γνωστόν σε καραντίνα.


Τέλος οι αιρετοί του Δήμου Δυτικής Λέσβου που είναι ιατροί κ.κ. Στρατής Γελαγώτης, Νίκος Περιβολάρης, εθελοντικά θέτουν στη διάθεση των δημοτών τα προσωπικά τους τηλέφωνα για το οποιαδήποτε πρόβλημα μπορούν να βοηθήσουν  (6945330732, 6973838246).