Διαφωνεί ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου με την αντικατάσταση των αστυνομικών που υπηρετούν στο ΚΥΤ Μόριας


Διαφωνεί ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου με την απόφαση του υπουργείου προστασίας του πολίτη να αντικαταστήσει το σύνολο των αστυνομικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο ΚΥΤ Μόριας.

Θεωρεί οτι η αντικατάσταση όλων των αστυνομικών υπαλλήλων εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού δημιουργεί εν δυνάμει κινδύνους εισαγωγής του ιού εντός του ΚΥΤ αν δεν παρθούν πρώτα  τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα. Kινδύνους όχι μόνον για τους φιλοξενούμενους στη Μόρια αλλά και για όλους τους καθημερινά εργαζόμενους εκεί, περίπου 1000 άτομα και για τους ίδιους τους αστυνομικούς και γενικότερα για την τοπική κοινωνία.

Ωστόσο αν παρόλα αυτά κρίνεται απαραίτητη η αντικατάσταση τους προτείνεται  να ληφθούν οπωσδήποτε άμεσα μέτρα προφύλαξης και προστασίας.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί που θα έρθουν , αν δεν είναι δυνατή η εισαγωγή σε καραντίνα για 14 ημέρες,  να τεθούν σε καραντίνα 7 ημερών , όπως οι υγειονομικοί και την 5η ημέρα να διενεργηθεί τεστ σε όλους. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος και μη εκδήλωσης συμπτωμάτων για 7 ημέρες να αναλάβουν υπηρεσία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατευθεί στοιχειωδώς η υγεία του τοπικού πληθυσμού και των ίδιων των αστυνομικών υπαλλήλων και των οικογενειών τους.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ