Το Σάββατο του Λαζάρου βγαίνουμε έξω για να δώσουμε αίμα, να χαρίσουμε αγάπη!-Εθελοντική Αιμοδοσία στον Παπαδο


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, και το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη δραματική μείωση των αποθεμάτων αίματος, λόγω και της εμφάνισης του κορωνοϊού, που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει φόβο στους εθελοντές. 

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) απευθύνει έκκληση σε εθελοντές αιμοδότες, σε συλλόγους και ομάδες αιμοδοτών αλλά κυρίως στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων για τη συνέχιση αλλά και την εντατικοποίηση των οργανωμένων δράσεων για αιμοδοσία, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια της χώρας σε αίμα και συνεπώς η κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού.



Το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης ενημερώνει ότι οι εθελοντικές αιμοδοσίες τόσο στη Μυτιλήνη, όσο και στα χωριά, συνεχίζονται κανονικά, όπως είχαν προγραμματιστεί, με τη λήψη βέβαια όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας των εθελοντών αιμοδοτών.

Η αιμοδοσία του Παγγεραγωτικού, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Απριλίου, από τις 3.00 το απόγευμα, μέχρι τις 9.00 το βράδυ, στην Αίθουσα Πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης» στον Παπάδο.

Είναι ίσως η πιο σημαντική αιμοδοσία, σε μια στιγμή που όλοι νιώθουμε τη σπουδαιότητα της ανθρώπινης ζωής, και την ανάγκη της προσφοράς προς το συνάνθρωπό μας.

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, απευθύνει ένα μήνυμα στην ανθρωπιά μας, αυτές τις μέρες που αποτελούν ευκαιρία να αποδείξουμε ότι συναισθανθήκαμε τις προτεραιότητες που πρέπει να χαρακτηρίζουν τις επιλογές μας: Η προσφορά στον συνάνθρωπο έχει επιπλέον και εθνική σημασία για να βγει η χώρα μας αλώβητη και με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Για να μη φτάσουμε μαζί με θύματα του κορωνοϊού να θρηνούμε και θύματα ανθρώπων όλων των ηλικιών από την έλλειψη αίματος, ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας και στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Όλοι οι υγιείς λοιπόν, το Σαββάτο του Λαζάρου, «δεύρο έξω», για να προσφέρουμε με ασφάλεια αγάπη…

(θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες προφυλάξεις κατά την προσέλευση, την αναμονή και στην διαδικασία αιμοληψίας, τόσο από τα μέλη του νοσοκομείου, όσο και από τους εθελοντές αιμοδότες)