Κορονοϊός: Στους 83 οι νεκροί στην Ελλάδα – 52 νέα κρούσματα- 84 οι Διασωληνωμένοι (VID)


Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 83 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί συνολικά στη χώρα 1884 κρούσματα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 52 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 1884.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, έχουν καταγραφεί 2 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας να φτάνει τους 83 (60 άνδρες και 23 γυναίκες). Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 87% είχε κάποιο επικείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.



Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 84 ασθενείς στην Ελλάδα, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Το 20% αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 14 ασθενείς έχουν εξέλθει από την εντατική. Επίσης το 77% αυτών πάσχει από υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι από 70 ετών και άνω.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι από τον Ευαγγελισμό δόθηκε η ενημέρωση ότι από σύνολο 39 διασωληνωμένων στο νοσοκομείο έχουν αποσωληνωθεί οι 17 και επίσης 4 από αυτούς έχουν πάρει εξιτήριο σήμερα κι άλλοι 6 είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Τα στοιχεί αυτά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά διότι στον Ευαγγελισμό υπάρχει η πιο μεγάλη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και διαπιστώνεται η ποιότητα της φροντίδας που δίνεται.

Επίσης από το σύνολο των κρουσμάτων το 57% είναι άνδρες. Από τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 509 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 708 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Επίσης έχουν διενεργηθεί 32528 εργαστηριακοί έλεγχοι για την παρουσία του κορονοϊού.