Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών «Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι εργαζόμενοι στην υγεία»


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
      
     Η πολιτική των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται και σήμερα με δραματικό τρόπο για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού. Η σταδιακή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της δημόσιας υγείας, τα τελευταία χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις, μας οδήγησαν «γυμνούς» μπροστά στο ξέσπασμα της επιδημίας!! Οι υγειονομικοί με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.  Δεν  μένουμε όμως  σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στο νοσοκομείο μας! Δεν μπορούμε  να μείνουμε σιωπηλοί στην τεράστια υγειονομική βόμβα που εκκολάπτει δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης, στο κάμπ στην Μόρια! Παρόλα αυτά, εμείς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ως μαχόμενοι υγειονομικοί θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με την ίδια αυταπάρνηση όπως πάντα.  
                                                                  
Δεν μπορούμε όμως να θυσιάζουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας στη λογική του "εφικτού" ή του οικονομικά αποδεκτού!!! Δεν χρειαζόμαστε χειροκρότημα για να κάνουμε την δουλειά μας!!!

Χρειαζόμαστε και διεκδικούμε:

Να προμηθευτεί το νοσοκομείο άμεσα , Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς!

Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μας που υπηρετούν με διάφορες σχέσεις εργασίας!

Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των οικογενειών τους.

Μέτρα προστασίας στον χώρο δουλειάς. Άμεση πρόσληψη  γιατρού Εργασίας και γιατρού προσωπικού.   
 
Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ανοσοκατασταλμένους,  στις εγκυμονούσες.

Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας (συστηματική επίβλεψη της υγείας και έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση συμπτωματικών και ασυμπτωματικών  εργαζομένων). Ο κορονοϊός δεν ξεχωρίζει υγειονομικό ή απλό πολίτη για να πει εδώ θα μείνω 7 ημέρες και στον άλλο 14!!!

Τέλος διεκδικούμε το αυτονόητο!!! Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι οι εργαζόμενοι στην υγεία!!!

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών καλεί τους συνάδελφους υγειονομικούς, να συμμετέχουν από απόσταση και με όλα τα μέτρα προστασίας, στη δράση – διαμαρτυρία που διοργανώνει η ΟΕΝΓΕ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας!