Δωρεές στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα» και την «Ηλιαχτίδα ΑΜΚΕ»


Σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και στολές υψηλής προστασίας δώρισαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης οι οργανώσεις «Γιατροί χωρίς Σύνορα» και η «Ηλιαχτίδα ΑΜΚΕ» σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα από τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα» παραδόθηκαν και διατέθηκαν προς χρήση από το Παιδιατρικό Τμήμα δύο πιεσόμετρα φορητά, μια ζυγαριά εδάφους, ένας βρεφοζυγός, ένα επιτοίχιο ωτοσκόπιο, μια αναρρόφηση, τρία ωτοσκόπια φορητά και ένα ηλεκτρονικό πιεσόμετρο.

Οι 70 στολές υψηλής προστασίας τύπου Tyvek που παραδόθηκαν από την «Ηλιαχτίδα ΑΜΚΕ» θα χρησιμοποιηθούν ως προστασία από το προσωπικό μας στα πλαίσια χειρισμού περιστατικών covid 19.

«Μέσα στην  πρωτοφανή περίπτωση της πανδημίας που ζει ταυτόχρονα όλος ο κόσμος αναδύονται τα  χαρακτηριστικά του ανθρωπισμού, της αλληλοβοήθειας και της κοινωνικής ευθύνης. Η συνεισφορά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση που εδραιώνει δυναμική ενότητας στην αντιμετώπιση της κρίσης. Ευελπιστούμε στην συνέχεια αντίστοιχων αξιέπαινων πράξεων» δήλωσε σχετικά με τις δωρεές ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης.