Απαγόρευση κυκλοφορίας: 154 παραβάσεις σε 38.766 ελέγχους στο Βόρειο Αιγαίο- 57 οι παραβάσεις στην Λέσβο


Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων των αστυνομικών ελέγχων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, προχώρησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς

Από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου 23 Μαρτίου μέχρι τις 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν 38.766 έλεγχοι , ενώ βεβαιώθηκαν 154 παραβάσεις.

Σ’ ότι αφορά στους ελέγχους στα ΚΥΤ των νησιών πραγματοποιήθηκαν 6.662 αποτροπές εξόδου των προσφύγων και μεταναστών από τα ΚΥΤ.

Αναλυτικά, στο Νομό Λέσβου πραγματοποιήθηκαν 18.726 έλεγχοι όπου βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις ενώ έγιναν και 2.401 αποτροπές εξόδου από το ΚΥΤ Μόριας.

Στο νομό Χίου πραγματοποιήθηκαν 12.178 έλεγχοι, έγιναν 2.070 αποτροπές από το ΚΥΤ Χίου, ενώ βεβαιώθηκαν 70 παραβάσεις.

Στο νομό Σάμου πραγματοποιήθηκαν 8.312 έλεγχοι, έγιναν 2.191 αποτροπές από το ΚΥΤ Σάμου, ενώ βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις.

Σ’ ότι αφορά στις μετακινήσεις, οι περισσότερες, 51% αφορούσαν τη μετάβαση από και προς την εργασία, το 20% τη μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών πρώτης ανάγκης, το 10% για σωματική άσκηση, το 7% για επίσκεψη σε φαρμακείο ή νοσοκομείο, το 4,5% για επίσκεψη σε τράπεζα, το 4% για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και το 2,5% για κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Η κίνηση στους δρόμους είναι μεγαλύτερη τις πρωινές ώρες, μικρότερη το απόγευμα και σχεδόν μηδενική το βράδυ, όπως και οι έλεγχοι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως τόνισε ο κ. Ντουρουντούς οι πολίτες συμμορφώνονται με τα μέτρα συμβάλλοντας στον κοινό σκοπό της προστασίας της δημόσιας υγείας. Τέλος, ευχαρίστησε το προσωπικό της αστυνομίας που υπηρετεί σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τονίζοντας ότι υπερβαίνει τον εαυτό του, ενώ ευχαρίστησε και τους πολίτες για την συμπεριφορά τους και τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ