Υλικό Εκτύπωσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο από το ΝΠΔΔ Πολιτισμού – Αθλητισμού - Τουρισμού Λέσβου


από το διαδημοτικό σύνδεσμο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού – Αθλητισμού - Τουρισμού Λέσβου

Δωρεά Υλικού Εκτύπωσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο

Την  Τρίτη 21 Απριλίου 2020 η Πρόεδρος του διαδημοτικού συνδέσμου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού – Αθλητισμού - Τουρισμού Λέσβου κα. Βάσω Χοχλάκα επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συνάντησε τα μέλη του εργαστηρίου PrivaSI Lab του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας με σκοπό να δει από κοντά τις δράσεις που πραγματοποιούν σε σχέση με τη δημιουργία υποστηρικτικού υλικού μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης για τις δομές υγείας της χώρας.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής κος. Χρήστος Καλλονιάτης, υπεύθυνος του Εργαστηρίου PrivaSI Lab αφού ενημέρωσε την κα. Χοχλάκα για τα αντικείμενα του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και τις ερευνητικές δραστηριότητες του εργαστηρίου  PrivaSI Lab, της παρουσίασε τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την ομάδα HELLAS COVID 3D Supplies και το Υπουργείο Υγείας με σκοπό τη δημιουργία ασπίδων προσώπου για την καλύτερη προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας. Παρουσιάστηκε ο τρόπος παρασκευής των ασπίδων, η συναρμολόγησή τους καθώς και η αυστηρή διαδικασία απολύμανσης που ακολουθείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. 

Από τη μεριά της η κα. Χοχλάκα δήλωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένη για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του εργαστηρίου στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού. «Είναι τιμή μας που ο βασικός ερευνητικός φορέας του τόπου μας μπορεί και προσφέρει αυτή τη δύσκολη στιγμή και είναι αξιέπαινη η προσπάθεια όλων των μελών του εργαστηρίου σας» δήλωσε η κα. Χοχλάκα συμπληρώνοντας «Ως Σύνδεσμος Πολιτισμού – Αθλητισμού - Τουρισμού θα θέλαμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια αυτή δωρίζοντας στο εργαστήριό σας αναλώσιμα για τους εκτυπωτές σας ώστε να συνεχίσετε όσο περισσότερο μπορείτε αυτή σας την προσπάθεια».

Ο κ. Καλλονιάτης με χαρά αποδέχθηκε τη δωρεά της Προέδρου του Νομικού Προσώπου τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή ενδυναμώνει τη ψυχολογία όλων των μελών του εργαστηρίου ώστε να συνεχίσουμε τη δράση μας με όλες μας τις δυνάμεις για την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όλη αυτή την περίοδο, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.