Ελεύθερος υπό όρους ο 55χρονος που πυροβόλησε μετανάστες στην περιοχή του Αφάλωνα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ελεύθερος με σκληρούς όμως όρους αφέθηκε ο 55χρονος που την Τετάρτη το βράδυ πυροβόλησε τέσσερις μετανάστες σε αγροτική περιοχή του Αφάλωνα και τραυμάτισε δύο από αυτούς.

Μετα από μια μακρα απολογία ο 55χρονος αφέθηκε ελεύθερος με σκληρούς περιοριστικούς όρους που είναι οι: να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο ΑΤ Μυτιλήνης, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, να μην προσέρχεται στα κτήματά του και να καταβάλλει την χρηματική  εγγύηση των 1000 ευρώ.

Ο 55χρονος στην απολογία του δήλωσε μετανιωμένος και είπε ότι οι ίδιοι μετανάστες που πυροβόλησε είχαν «μπουκάρει» στα χωράφια του ακόμα 2 φορές την Κυριακή του Πάσχα και την Τρίτη του Πάσχα, όπως ανέφερε μάλιστα του είχαν κλέψει και ζώα.

Ο 55χρονος δήλωσε πως βρισκόταν σε άμυνα και το έκανε για να προστατεύσει την περιουσία του ενώ ζήτησε συγνώμη προτρέποντας τον εισαγγελέα να ζητήσει συγνώμη κατ΄ιδιαν και από τους ίδιους τους μετανάστες. Μετα από συμφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με τους παραπάνω όρους ενώ θα οριστεί άμεσα η δικάσιμος.

Στο δικαστήριο για να του συμπαρασταθούν, και σήμερα όπως και την Παρασκευή βρέθηκαν αρκετοί πολίτες κυρίως κάτοικοι των γύρω από το ΚΥΤ χωριών καθώς όπως υποστηρίζουν τα τελευταία πέντε χρόνια βιώνουν αλλεπάλληλα περιστατικά κλοπών και βανδαλισμών στις περιουσίες τους και δεν δικαιώνονται. 

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια κόβοντας μάλιστα και την κυκλοφορία εμποδίζοντας τον κόσμο να πλησιάσει το δικαστικό μέγαρο.