55χρονος ο δράστης πυροβολισμών κατά μεταναστών στην Μορια


Ένας 55χρονος συνελήφθη αργά το απόγευμα ως ο δράστης των χθεσινοβραδινών πυροβολισμών κατά μεταναστών στην περιοχή της Μοριας.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ίδιοι, και χωρίς να έχουμε την μαρτυρία του 55χρονου  χθες το βράδυ καθώς περπατούσαν συνολικά 4 μετανάστες, ένας Αφγανός και 3 Ιρανοί σε αγρόκτημα, περίπου 5 χλμ. βορείως της δομής, στα όρια μεταξύ της περιοχής του Αφάλωνα και της Μόριας, ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από άγνωστο άτομο που πυροβόλησε εναντίον τους με αποτέλεσμα ο ένας να δεχτεί σκάγια στην πλάτη και ο άλλος στο πόδι.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ο 30χρονος Αφγανός στην πλάτη και ο 33χρονος Ιρανός ελαφρύτερα στο πόδι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για ιατρική φροντίδα στο Νοσοκομείο του νησιού και νοσηλεύονται.

Από την Αστυνομία ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το περιστατικό και μεταξύ άλλων εξετάζουν την πιθανότητα οι αλλοδαποί να εισήλθαν σε κάποιον ιδιόκτητο χώρο με την πιθανότητα επίσης ο 55χρονος να αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο.

Οι τραυματίες προσδιόρισαν την περιοχή που δέχθηκαν την επίθεση και η αστυνομία εντόπισε το 55χρονο ο οποίος θα οδηγηθεί με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα αύριο το πρωί.

Πάντως το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί κατά πολύ η εγκληματικότητα στην περιοχή του ΚΥΤ της Μοριας, όπως μαρτυρούν οι εικόνες και οι καταγγελίες κατοίκων της περιοχής που έχουν πέσει θύματα των μεταναστών, με σφαγμένα ζώα, λεηλατημένες περιουσίες και κομμένα ελαιόδεντρα.

Μάλιστα προχτές ο ίδιος ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή και στις περιουσίες που έχουν λεηλατηθεί.

Οι κάτοικοι των χωριών γύρω από το ΚΥΤ της Μοριας εχουν φτάσει στα όρια τους και ζητούν άμεσα την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της Μοριας και την τιμωρία των μεταναστών που παραβατουν.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη άμεσα ο δράστης του χθεσινού περιστατικού τραυματισμού αλλοδαπών στη Λέσβο

Κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο και φυσίγγια

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ταυτοποιήσει το άτομο που χθες (22-04-2020) το απόγευμα σε αγροτική τοποθεσία στη Λέσβο, πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο και τραυμάτισε δυο αλλοδαπούς.

Πρόκειται για ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (23-04-2020) το απόγευμα στη Μυτιλήνη, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε το κυνηγητικό όπλο που χρησιμοποίησε και δύο φυσίγγια.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.