Την απαλλαγή των φοιτητών του Παν. Αιγαίου από τα δημοτικά τέλη της ΔΕΥΑΛ για 3 μήνες ζητά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης


Πρόταση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης για τα δημοτικά τέλη της ΔΕΥΑΛ των φοιτητών

Μυτιλήνη 8/4/2020

Αξιότιμε Δήμαρχε Στρατή Κύτελη
Αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Όλη η τοπική κοινωνία παρακολουθεί αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας. Σαφέστατα, δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και η ακαδημαϊκή κοινότητα της Μυτιλήνης. Από την αρχή των γεγονότων όλοι σχεδόν οι φοιτητές εγκατέλειψαν τις φοιτητικές οικίες τους και επέστρεψαν στις μόνιμες κατοικίες τους. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ωστόσο λειτουργεί όπως και όλα τα ιδρύματα της χώρας εξ αποστάσεως. Αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές να καταβάλουν τα λειτουργικά κόστη της οικίας τους κάθε μήνα δίχως να διαμένουν εδώ.

Με αφορμή το δημοσίευμα της σημερινής τοπικής εφημερίδας για την απαλλαγή καταβολής τελών στις επιχειρήσεις σας παροτρύνουμε να πράξετε το ίδιο και για τους φοιτητές. Σε ένα νησί όπου οι συνθήκες των τελευταίων ετών λόγω της κρίσης και του μεταναστευτικού:

Έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών στα ενοίκια λόγω της υψηλής ζήτησης.
Δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για ενοικίαση.

Το κόστος μεταφοράς από και προς το νησί είναι υψηλό.

Οι καταστάσεις που προβάλλονται στα ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα αποτροπής στις οικογένειες όσων επιτυγχάνουν να φοιτήσουν στα τμήματα της Μυτιλήνης.

Σας παροτρύνουμε να απαλλάξετε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που φοιτούν στα τμήματα της Μυτιλήνης από την καταβολή των Τελών προς τη ΔΕΥΑΛ για όσο διαρκεί η πανδημία, με αρχή τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο .

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης θα συνεχίσουμε να προτείνουμε και σε αυτές τις δύσκολες μέρες με κεντρικό γνώμονα το όφελος των φοιτητών, των ιδρυμάτων και την εξέλιξη της επιστήμης. Αναμένουμε την τελική απόφαση του Δημάρχου αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου προσδοκώντας την θετική εξέλιξή της.
Εκ του Γραφείου Τύπου.

Ο Γραμματέας Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Παπαδημητρίου Ιωάννης.