3 κλοπές από αλλοδαπούς σε οικία και καταστήματα της Μυτιλήνης


Εξιχνιάστηκαν (3) περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών στη Λέσβο

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, στη Λέσβο.

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στις υποθέσεις αυτές, δύο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 20 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, ο 20χρονος και ο 29χρονος, δρώντας από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 15-03-2020 έως 21-03-2020, μπήκαν σε οικία στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης παραβιάζοντας παράθυρο με σκοπό την κλοπή, χωρίς να αφαιρέσουν όπως διαπιστώθηκε κάποιο αντικείμενο ή χρηματικό ποσό, προκαλώντας όμως φθορές.

Επιπλέον, όπως διακριβώθηκε ο 20χρονος, ενέχεται σε δύο (2) ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, που διαπράχθηκαν κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα, απ’ όπου αφαιρέθηκαν κατά περίπτωση, το χρηματικό ποσό των -400- ευρώ, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα εργαλεία αξίας -3.000- ευρώ περίπου.

Ο 20χρονος συνελήφθη την (14-04-2020)  στην ευρύτερη περιοχή της Μόριας στη Λέσβο, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, κατηγορούμενος για διάπραξη έτερης κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.