Σ. Κυτελης- Φεύγουν πάνω από 1500 μετανάστες από την Μορια- Επικοινωνία με τον Ν. Μηταρακη


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 2.000 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Tην παραμονή του Πάσχα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης επικοινώνησε με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότη Μηταράκη και μετέφερε για άλλη μια φορά, την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων του νησιού για το μεταναστευτικό ζήτημα που το ταλανίζει.

Τώρα που ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος εξαιτίας του Covid-19, καθότι οι ήδη απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στην δομή του ΚΥΤ Μόριας, με τους υπεράριθμους πρόσφυγες και μετανάστες, εντείνουν περισσότερο τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας αποσυμφόρησης του νησιού, ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημά του για ΑΜΕΣΗ μεταφορά 2000 προσφύγων από το ΚΥΤ Μόριας με πλοίο που θα τους παραλάβει από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το αίτημά του.

Σήμερα, υπήρξε νέα επικοινωνία με τον Υπουργό κ. Μηταράκη, ο οποίος έκανε αποδεκτό το αίτημα του δημάρχου και δήλωσε ότι το Σάββατο 25 Απριλίου θα σταλεί πλοίο, στο οποίο θα επιβιβαστούν πάνω από 1500 μετανάστες με προορισμό την ενδοχώρα.

Στόχος του Δήμου μας είναι να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του, για αποσυμφόρηση του νησιού και το τελικό κλείσιμο του ΚΥΤ της Μόριας.


Σ αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί και θα επιμείνει και στο επόμενο διάστημα.