Δήμος Μυτιλήνης: «Δεν πετάχτηκε 1.000.000€ στα σκουπίδια- Δημιουργεί εντυπώσεις για ασήμαντα θέματα η κ Χιωτελλη»


Σχετικά με την χθεσινή καταγγελία (28-4-2020) της δημοτικής παράταξης του Δήμου Μυτιλήνης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα «Στο Νησί»,  έχοντας ως θέμα, ότι δήθεν πετάχτηκε «ένα εκατομμύριο ευρώ στα σκουπίδια από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών στο Δήμο Μυτιλήνης», προς αποκατάσταση της αλήθειας και εν τέλει της σοβαρότητας, πληροφορούμε τους δημότες τα εξής:

Πράγματι με την υπ. αριθμ. 64789/18-09-2019 πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, καλούνταν οι νεοσύστατοι Δήμοι για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Ο Δήμος Μυτιλήνης δικαιούνταν, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης, ποσό χρηματοδότησης έως 1.000.000 ευρώ, με λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων την 31/3/2020. Λόγω της πανδημίας COVID 19 και των συνακόλουθων καθυστερήσεων που δημιούργησε στην οικονομική ζωή της χώρας και συνακόλουθα στο Δημόσιο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων ήταν και είναι σε συνεχή επαφή και συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρατάθηκε σε ημεροχρονολογία που θα ανακοινωθεί αρμοδίως από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμος Μυτιλήνης από την πρώτη στιγμή εκπόνησε εμπρόθεσμα και ολοκληρωμένα τις σχετικές μελέτες για την διεκδίκηση του προγράμματος, αναμένοντας τις σχετικές οδηγίες από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε τα έργα να μπορούν ξεκινήσουν άμεσα στο επόμενο διάστημα.

Ο Δήμος Μυτιλήνης, ανοιχτός σε κάθε καλόπιστη κριτική, θα ήθελε να καθησυχάσει την παράταξη της κας Χιωτέλλη ότι δουλεύουμε και εργαζόμαστε με γνώμονα την αποτελεσματικότητα, διεκδικώντας κάθε οικονομική χρηματοδότηση, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ για χάριν υλοποίησης των έργων, που «δια γυμνού οφθαλμού» είναι ορατά πλέον και στον τελευταίο συνδημότη μας στον Δήμο μας.

Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια της κας Χιωτέλλη και του συνδυασμού της να κάνει αισθητή την παρουσία της στα δημοτικά πράγματα, δυστυχώς όμως όχι πάντα εύστοχα, ίσως γιατί για τους παροικούντες «στο νησί» πιο σημαντικό είναι η δημιουργία εντυπώσεων για ασήμαντα θέματα, παρά η συνεργασία όλων των δημοτικών συμβούλων για την μέγιστη παραγωγή δημοτικού έργου προς όφελος των δημοτών και του Δήμου μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ