Με καθυστέρηση 10 ημερών…. η επιστολή Κυτελη στο ΥΠΕΣ για τους Ρομα και τα χρήματα που πήραν 98 Δήμοι.. εκτός της Λέσβου


Όπως είχε γράψει το LesvosPost από την 01/04 και θυμήθηκε τώρα ο Δήμος Μυτιλήνης, η Λέσβος των πολλών ΡΟΜΑ που ζουν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και της αυξημένης εγκληματικότητας το τελευταίο διάστημα με κλοπές, επιθέσεις, και καταστροφές δημοτικών κτηρίων, απ ότι φαίνεται σύμφωνα με τα χρήματα που διέθεσε σε 98 δήμους της Ελλάδας το ΥΠΕΣ δεν δικαιούται ενίσχυση..

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης αποφάσισε να στείλει τώρα σχετική επιστολή στο ΥΠΕΣ

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών χρηματοδοτήθηκαν 98 Δήμοι σε όλη την Επικράτεια για την κάλυψη αναγκών που αφορούν στην αποφυγή διάδοσης του COVID - 19 σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά.

Ο Δήμος Μυτιλήνης - λανθασμένα κατά τη γνώμη μας - εξαιρέθηκε από αυτή την απόφαση, παρά το γεγονός ότι στα Διοικητικά του Όρια φιλοξενούνται δύο καταυλισμοί Ρομά, ο ένας στην θέση «Παγανή» με περίπου 48 οικογένειες και πληθυσμό 193 άτομα και ο δεύτερος στην Τοπική Κοινότητα Παπάδου, με περίπου 13 οικογένειες και πληθυσμό 64 άτομα.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών με την οποία αιτείται να χρηματοδοτηθεί και ο Δήμος μας, προκειμένου να εντείνει και να ολοκληρώσει τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στους καταυλισμούς και γενικότερα στις ευρύτερες περιοχές, οι οποίες κατοικούνται.