Και ξανά μάχη του σταυρού στου Απελλη- Βεβήλωσαν τον σταυρό με συνθήματα και κόκκινη μπογιά (PICS)


Άγνωστοι δράστες τράβηξαν βεβήλωσαν για ακόμα μια φορά το σταυρό που έχει στηθεί στου Απελλη .

Μόνο ντροπή και αποτροπιασμό προκαλεί η απίστευτη και θρασύτητα ενέργεια κάποιων αγνώστων, οι οποίοι κατέστρεψαν το σύμβολο της Ορθοδοξίας, έναν σιδερένιο σταυρό που είχε τοποθετηθεί στη βραχώδη ακτή Απελλή κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης. 


Είναι, πάντως, γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό η Λέσβος «βράζει» λόγω του μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο στο νησί, γεγονός που έχει προκαλέσει και -πολλές φορές σοβαρές- εντάσεις μεταξύ ξένων εργαζόμενων σε ΜΚΟ και κατοίκους της Λέσβου.


Οι δράστες αυτής της νέας τρομερής επίθεσης παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής , αλλά η ίδια η επίθεση έχει συγκλονίσει πολλούς κατοίκους της Λέσβου, ξεκινώντας ακόμα ένα γύρο έντασης.


Οι άγνωστοι έγραψαν πάνω στον σταυρό αλλά και στην ελληνική σημαία που υπάρχει στην βάση του, συνθήματα στα ελληνικά και αγγλικά με κόκκινη μπογιά όπως «Υποκριτές Χριστιανοί» κ.α 

Ο μεγάλος μεταλλικός σταυρός στήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από μερίδα κατοίκων της Λέσβου και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινότητα ενώ για το στήσιμο του η αστυνομία είχε σχηματίσει δικογραφίες σε 33 άτομα.

Οι παραπάνω συνελήφθησαν αφού τοποθέτησαν το μεγάλο μεταλλικό σταυρό, που ας σημειωθεί ότι κατασκευάσθηκε και μεταφέρθηκε από τη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση με τη χρήση γερανού.

Πρόκειται για τη γνωστή από το περασμένο καλοκαίρι υπόθεση της τοποθέτησης ενός σταυρού στη συγκεκριμένη ακτή, γεγονός που είχε χρησιμοποιηθεί από συγκεκριμένους κύκλους και προβλημάτισε αλλά και δίχασε μεγάλα τμήματα της τοπικής κοινωνίας. 


Όπως είχε γίνει τότε γνωστό σε βάρος των 33 σχηματίστηκαν δικογραφίες. Το γεγονός έχει λάβει διαστάσεις ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού οι συλληφθέντες με τα κινητά τους τηλέφωνα μέσα από τη Αστυνομία μεταδίδουν φωτογραφίες τόσο από το γεγονός όσο και από το χώρο όπου κρατούνται.