ΣΟΚ- Απεβίωσε ο πρώην διοικητής του ΚΥΤ Μοριας Γιάννης Μπαλμπακάκης


Πέθανε σήμερα σε ηλικία 62 ετών, σε Νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν δίνοντας την ύστατη όπως αποδείχθηκε μάχη με τον καρκίνο, ο Γιάννης Μπαλμπακάκης.

Απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων ο Γιάννης Μπαλμπακάκης υπήρξε ως φανατικός ιστιοπλόος από τα ιδρυτικά στελέχη του Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΛΟΙΑΘ) του οποίου υπήρξε και Πρόεδρος.

Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε με επιτυχία με το εμπόριο διατηρώντας με τη σύζυγο του κατάστημα στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης.

Γνωστός όμως έγινε με την ιδιότητα του Διοικητή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης το οποίο κλήθηκε να αναλάβει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Και παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που ήδη αντιμετώπιζε αφού ήδη πάλευε με τον καρκίνο.

Στη θέση του Διοικητή του ΚΥΤ παρέμεινε δουλεύοντας κυριολεκτικά νυχθημερόν μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο οπότε και παραιτήθηκε.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος σύμβουλος με το συνδυασμό της Αριστεράς για το Δήμο Μυτιλήνης, το συνδυασμό «Με πυξίδα τον πολίτη» της Εριφύλης Χιωτέλλη.