Το πόρισμα βγήκε, χωρίς να υπάρχει πόρισμα- Το νησί της αλληλεγγύης έγινε φασιστικό νησί


*Γράφει ο Στεφάνου Γεώργιος (Δημοσιογράφος, Δ/ντης του LesvosPost.com) για την προσωπική του στήλη: «Blog Stefanou George»

Με ρωτάτε πολλοί γιατί δεν περνώ θέση για όλα αυτά πού συμβαίνουν, γιατί δεν βάζω κάποια περιστατικά κτλ. Το LesvosPost από την ημέρα λειτουργίας του έχει αποφασίσει και το πράττει νομίζω, να είναι ουδέτερο σε όλες τις καταστάσεις, να μην βάζει ταμπέλες σε ανθρώπους, να λειτουργεί αυτόνομα και χωρίς να κρέμεται από τα @@@ κανενός κόμματος, βουλευτή, δημάρχου, Περιφερειάρχη κτλ..

Να πάρουμε θέση γιατί; Για να χωρίσουμε τους ανθρώπους σε φασίστες, πατριώτες και αλληλέγγυους;


Τέλος πάντων θα γράψω κάποια πράγματα παρακάτω πού δεν θα αρέσουν σε μερίδα αναγνωστών σίγουρα, αλλά δημοκρατία έχουμε, η έχει καταλυθεί και αυτή;


Οι γνώμες είναι σεβαστές απ'όλους τους αναγνώστες, γι αυτό άλλωστε δεν έχουμε σβήσει κανένα σχόλιο, δεν έχουμε μπλοκάρει κανέναν ακόμα και τους υβριστές μας...


Πάμε λοιπόν...


Το τελευταίο διάστημα και μετά την φυγή των ΜΑΤ από την Λέσβο ζούμε απίστευτες καταστάσεις, πρωτόγνωρες.

Από βίαιες επιθέσεις σε ανθρώπους είτε ξένους είτε Έλληνες μέχρι φωτιές σε δομές, μπλόκα , βανδαλισμοί, προπηλακισμοί κτλ..


Η κυβέρνηση με τον ερχομό των ΜΑΤ και το πολεμικό διήμερο σε Καραβά και Διαβολορεμα ξεσήκωσε μια μεγάλη μερίδα κατοίκων της Λέσβου.


Ξαφνικά το νησί της αλληλεγγύης που εδώ και 5 χρόνια έχει περάσει τα πάνδεινα γίνεται νησί των Φασιστών σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μερίδας ΜΜΕ τοπικά και πανελλαδικά, σύμφωνα με δηλώσεις αριστερών και άκρο αριστερών..


Στο νησί της αλληλεγγύης λοιπόν έχουμε αφίξεις νεοναζί , αφίξεις αναρχικών, άκρο αριστερών, αριστερών κτλ δημιουργώντας μια πολεμική ατμόσφαιρα.


Φυσικά και είμαστε κατά των επιθέσεων σε ανθρώπους, υπάρχουν χίλιοι τρόποι να τους δείξεις ότι είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας.


Αλίμονο αν όλοι μεταξύ μας εδώ πιανομασταν στις μπουνιές.


Έχουμε και φωτιές..


Τα αλληλέγγυα ΜΜΕ έβγαλαν το πόρισμα τους και για την χθεσινή φωτιά και για την φωτιά στην δομή της Συκαμιάς.


Την φωτιά την έβαλαν φασίστες...


Η πυροσβεστική προσπαθεί με το ανακριτικό τμήμα να βρει τους ενόχους αλλά το πόρισμα βγήκε χωρίς να υπάρχει πόρισμα...


Όλα αυτά αμαυρώνουν το νησί μας, αμαυρώνουν την υπομονή πού έχουν δείξει οι Λέσβιοι, αμαυρώνουν την αλληλεγγύη, αμαυρώνουν τον τουρισμό, αμαυρώνουν τις μάχες σε λιμάνι, Καραβά και Διαβολορεμα..


Η κυβέρνηση είναι παντελώς απούσα, πέρα ότι έχει αφήσει το νησί μας χωρίς αστυνόμευση, δεν παρεμβαίνει ώστε όλα αυτά νά λάβουν ένα τέλος.


Ένα τέλος γιατί αν συνεχιστεί θα έχουμε άσχημες καταστάσεις θα έχουμε δύσκολες ημέρες..


Με το ζόρι κρατιούνται οι 20.000+ μετανάστες της Μόριας για να μην έχουμε γενικό ξεσηκωμό, φανταστείτε μέσα σε όλα τα παραπάνω να έχουμε ένα γενικό ξεσηκωμό μεταναστών..


Τι να σε κάνουν μετά οι 2 διμοιρίες τών ΜΑΤ τι να σε κάνουν μετά οι λιγοστοί αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών...


Ευτυχώς οι ροές είναι ακόμα μικρές έως μηδαμινές...


Η κυβέρνηση έριξε όλο το βάρος στον Έβρο και στα νησιά επικρατεί πλήρης ανομία.


Έχουμε πολεμικές δηλώσεις αριστερών, αναρχικών, ακροδεξιών και συνεχώς το κλίμα οξύνεται περισσότερο με απρόβλεπτες συνέπειες...


Κρίμα οι κυβερνώντες κατάφεραν να διχάσουν το νησί σε αριστερούς και πατριώτες, σε αλληλέγγυους και φασίστες, σε Μυτιλήνη και Δυτική Λέσβο…



Και τέλος για να μην γελιόμαστε, εδώ και μέρες οι ροές είναι μικρές έως και μηδαμινές, εδώ και μέρες όμως δεν έχει φύγει ούτε ένας μετανάστης και πρόσφυγας από την Μορια προς την ενδοχώρα, φυσικά και κανένας δεν έχει απελαθεί..

Εδώ και μέρες αν έφευγαν την εβδομάδα 100-150 άτομα είτε στην ενδοχώρα είτε σε απέλαση η Μορια θα είχε μια μερική αποσυμφόρηση..

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα ώστε να την εμπιστευτεί ο Λεσβιακός λαός, το αντίθετο με αυτά πού έκανε ξεσήκωσε μια μεγάλη μερίδα κατοίκων του νησιού ενάντια σε ανθρώπους ξένους και μη....

Για το μεγάλο θέμα του Κορωναιού δεν έχω να πω τίποτα, απλώς μόνο ο θεός να βάλει το χέρι του να μην έρθει στην Λέσβο το πρώτο κρούσμα…

Κουράγιο, υπομονή και δύναμη σε όλους όσους είναι στον Έβρο σε όλους όσους φυλάνε τα θαλάσσια σύνορα μας στο Αιγαίο.... Είμαστε δίπλα σας....


Ακολουθεί το ρεπορτάζ από την χθεσινή φωτιά όπως το καταγράφει η Εφημερίδα τών Συντακτών

Τα ξημερώματα έσβησε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ από άγνωστη αιτία στην προσφυγική δομή «One Happy Family» της Λέσβου, αφού κάηκε ολοσχερώς το κτίριο του σχολείου, απέναντι από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα, από ευάλωτες ομάδες, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της συλλογικότητας «No Borders» εργαζόμενη της δομής αναφέρει ότι «”άγνωστοι” έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις του “One Happy Family” που παρέχει χρόνια τώρα έναν ανθρώπινο χώρο για τους πρόσφυγες που περνάνε τη μέρα τους στοιβαγμένοι στις λάσπες της Μόριας. Μέσα στον χώρο λειτουργούσε κουζίνα που έδινε χιλιάδες γεύματα καθημερινά είχε κλινική που δέχονταν δεκάδες πρόσφυγες και γίνονταν επίσης μαθήματα Αγγλικών και Ελληνικών».

«Στον ίδιο χώρο στεγάζεται το «School of Peace» , επίσης ΣΧΟΛΕΙΟ που φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες παιδάκια. Το σχολείο αυτό είναι μια όαση ,καμία σχέση με το πώς αντιμετωπίζαμε εμείς το σχολείο, τα παιδάκια εκεί διάβαζαν με όρεξη, εκτιμούν τη μόρφωση που τους προσφέρεται απλόχερα από όλους όσους δουλεύουμε εκεί. Στις γιορτές δεν θέλουν να κλείνουμε ούτε μια μέρα γιατί αυτό σημαίνει πίσω στη σκηνή στη Μόρια, χωρίς παιχνίδια, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς ελπίδα!».
Η Μαρία τονίζει πως «είναι ντροπή μετά από τόσα χρόνια που οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ καλύπτουν τις ελλείψεις της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα (εκπαιδευτικό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στέγαση) να βρίσκονται στο στόχαστρο επειδή διάλεξαν να κάνουν το αυτονόητο. Να εργαστούν στον ανθρωπιστικό τομέα σε έναν τόπο και σε μια χρονική περίοδο που είναι απαραίτητο, αν θες να λέγεσαι Άνθρωπος.
»Όποιοι πιστεύουν ότι καίγοντας σχολεία μας τρομάζουν καλύτερα να το ξανασκεφτούν! Βαδίζουν ολοταχώς στα βήματα του Χίτλερ που έκαιγε βιβλία σε πλατείες. Δεν θα σταματήσουμε να στεκόμαστε δίπλα στον κατατρεγμένο. Δεν θα σταματήσουμε να παρέχουμε μόρφωση σε όποιον την χρειάζεται. Δεν θα περάσει ο φασισμός».