Αλλα πρότεινε ο δήμος Μυτιλήνης αλλα αποφάσισε ο ΕΟΔΥ- Κλειστά και τα δημοτικά σχολεία Πλωμαρίου


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Το Υπουργείο Παιδείας εκτιμώντας την κατάσταση αποφάσισε μετά από οδηγία του ΕΟΔΥ να κλείσουν δύο σχολεία: Το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου και το Γυμνάσιο Πλωμαρίου.

Η πρόταση του Δήμου Μυτιλήνης είναι να κλείσουν όλα τα σχολεία της περιοχής του Πλωμαρίου.

Ο Δήμος Μυτιλήνης βρίσκεται σε επιφυλακή και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Θα επανεκτιμήσει την πορεία της νόσου και θα επανέλθει με νέα πρόταση."

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω σχολεία βρίσκονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, έχουν κοινό κυλικείο και στα διαλείμματα είναι στον ίδιο εξωτερικό χώρο μαζί με τα δημοτικά σχολεία Πλωμαρίου..

Πάντως ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών Πλωμαρίου συστήνει στους γονείς αύριο να μην πάνε οι μαθητές σχολείο

Η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου & 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ: Λόγω των κινδύνων που προκύπτουν από την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού στο Πλωμάρι τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου ομόφωνα προτείνουν κανένας γονέας να μη στείλει τα παιδιά του στο σχολείο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας , και απαιτούν την άμεση απολύμανση των δύο σχολικών συγκροτημάτων.
Η παρούσα ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της ανεύθυνης στάσης των αρμόδιων φορέων να δώσουν εντολή για το κλείσιμο μόνο δύο σχολικών μονάδων του Πλωμαρίου (Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ)