Κλείνει το ΚΥΤ Μόριας- Περιορισμός μετακινήσεων με συγκεκριμένες ώρες κυκλοφορίας για τους μετανάστεςΠεριοριστικά μέτρα και για τους μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στα ΚΥΤ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής μετάδοσης του κορονοϊού

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ενημέρωσε ότι θα ισχύσει περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ, με την ελεγχόμενη μετάβαση τους στα οικεία αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Συγκεκριμένα, είπε θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης, ανά μία ώρα, σε περιορισμένες ομάδες ατόμων στα γειτονικά αστικά κέντρα, μεταξύ 7 το πρωί και 7 το βράδυ.

Επίσης μίλησε για περιφράξεις των Κέντρων και για δημιουργία ιατρείων εντός των χώρων που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Νωρίτερα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε σε μία πρώτη σειράμέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό στις δομές φιλοξενίες, την Υπηρεσία Ασύλου και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.