Έργα για μια εβδομάδα από την ΔΕΥΑΛ στην προκυμαία Μυτιλήνης- Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Τη λήψη προσωρινών μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αποφάσισε το τμήμα Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για μια εβδομάδα (31/3-7/4) στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα κατά μήκος της παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτη από το ύψος του Δημοτικού θεάτρου έως πλατεία Κωνσταντινουπόλεως. θα ισχύουν τα εξής:
  • Από ώρα 06:00 της Τρίτης 31-03-2020 έως και την 07-04-2020 απαγορεύεται η Στάση και η Στάθμευση όλων των οχημάτων επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στο χώρο εκτέλεσης των έργων και συγκεκριμένα από το ύψος του παλαιού Δημαρχείου έως το ύψος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Όλα τα σταθμευμένα οχήματα θα
  • πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τους οδηγούς τους. Όσα οχήματα παραμείνουν σταθμευμένα παρεμποδίζοντας την έναρξη και εκτέλεση των εργασιών θα απομακρύνονται με γερανοφόρο όχημα.
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ταυτόχρονα και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας σε επαρκή πλάτος οδοστρώματος (τουλάχιστον 7 μέτρων). Ο διαχωρισμός των λωρίδων κυκλοφορίας θα γίνεται, όπου απαιτείται, με τη τοποθέτηση ανακλαστικής ταινίας επί του οδοστρώματος ενώ θα γίνεται ανά διαστήματα και τοποθέτηση κώνων. Προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Λ ή της ανάδοχης εταιρείας, από κατάλληλα σημεία, θα ελέγχει την κυκλοφορία με την παρέμβαση τροχονόμων Κ.Λ. Μυτιλήνης όπου απαιτείται. Παράλληλα από την Υπηρεσία θα υποδεικνύονται τα τμήματα του οδοστρώματος όπου θα απαγορεύεται η Στάση και η
  • Στάθμευση των οχημάτων για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας με υποχρέωση της υπεύθυνης εταιρίας για την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών (τοποθέτηση σημειωμάτων στα παρμπρίζ), την τοποθέτηση των κατάλληλων υλικών σήμανσης (κώνων) κλπ.
  • Δ.Ε.Υ.Α.Λ και ανάδοχη εταιρεία που είναι υπεύθυνες για την εκτέλεση του έργου εντέλλονται για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή πρόκλησης ατυχήματος και γενικότερα της εύρυθμης λειτουργίας της ανωτέρω παραλιακής οδού.
  • Οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».