Η Τουρκία με εντολή Ερντογάν απαγόρευσε την μετακίνηση μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά για λόγους ασφαλείας…😂😂


Η τουρκική ακτοφυλακή με ανακοίνωσή της αργά το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαρτίου επισημαίνει πως απαγορεύεται και θα εμποδίζεται το όποιο εγχείρημα από παράνομους μετανάστες να περάσουν δια θαλάσσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Μετά από εντολή του προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν και του Υπ. Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού δεν επιτρέπεται η μετακίνηση παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο λόγω κινδύνων. Ως γνωστόν εφαρμόζεται η αρχή να μην παρεμποδίζονται οι παράνομοι μετανάστες προκειμένου να περάσουν τα σύνορα της Τουρκίας προς την Ε.Ε. όμως αυτή η αρχή δεν αφορά τη μετακίνηση δια θαλάσσης. Η ακτοφυλακή, η στρατοχωροφυλακή και οι Υπηρεσίες Ασφαλείας καταβάλλουν προσπάθειες για να ελέγξουν τις προσβάσεις των παράνομων μεταναστών από την ξηρά προς τη θάλασσα, ώστε να παρεμποδίζεται η πρόσβαση σε αυτούς σε θαλάσσιες μετακινήσεις».

«Η ελληνική ακτοφυλακή όταν εισέρχονται παράνομοι μετανάστες τους επαναπροωθεί προς τα τουρκικά ύδατα και τους παρεμποδίζει, προκαλώντας βλάβες στις μηχανές των σκαφών τους και προκαλώντας ζημιές στα ίδια τα σκάφη και τους αφήνει αβοήθητους στη θάλασσα. Αυτή η συμπεριφορά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Είναι προφανές πως η τουρκική ακτοφυλακή κατόπιν εντολών τα τελευταία 24ωρα ελέγχει τις προσβάσεις των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά και για τον λόγο αυτό οι μεταναστευτικές ροές είναι σχεδόν μηδενικές. Η ανακοίνωση αυτή απλά επισημοποιεί τον σαφή διαχωρισμό τον οποίο επιχειρεί η Άγκυρα. Δηλαδή να διατηρεί την πίεση στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα και να μην διακινδυνεύει αρνητικά σχόλια και αρνητικές επιπτώσεις από την προώθηση μεταναστευτικών ροών προς τα ελληνικά νησιά. Προς στιγμήν πρόκειται για μια σαφή επιλογή τακτικής.