Απολύμανση στα ΚΥ Καλλονής και Πολιχνιτου και ανακοίνωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου…


Νέο κρούσμα κορονοιου αναστατώνει το δήμο Δυτικής Λέσβου..

Μετα από την ηλικιωμένη από την Φιλια που τελικά μετα από 3 δείγματα που ελήφθησαν ήταν αρνητική στον κορονοιο, ένα νέο κρούσμα αυτήν την φορά στην Αγία Παρασκευή και πάλι σε ηλικιωμένη σήμανε συναγερμό στην Δυτική Λέσβο..

Η γυναίκα είναι από χωριό της Δυτικής Λέσβου. Αυτό όμως που δημιουργεί επιπλέον ανησυχία είναι ότι η κόρη της είναι νοσηλεύτρια και εργάζεται στα Κέντρα Υγείας Πολιχνίτου και Καλλονής.  Μετά από οδηγίες του ΕΟΔΥ έκλεισαν τα δύο κέντρα υγείας για απολύμανση και η ιχνηλάτηση στρέφεται και προς αυτή την κατεύθυνση. 

Το σχόλιο του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Τ. Βερρου:

«Περνάμε δύσκολα και, κατά την προσωπική μου άποψη, θα περάσουμε δυσκολότερα.Τόσο όσον αφορά τα μέτρα αλλά και όσον αφορά την διασπορά της ασθένειας. Ψυχραιμία και υπομονή. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο.Ας μείνουμε όχι μόνο σπίτι αλλά κυρίως ενωμένοι. Βοηθώντας όπου ο καθένας μπορεί, όποιον μπορεί.»

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων, αύριο Κυριακή 29 Μαρτίου τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου θα είναι ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ κλειστά για να απολυμανθούν. Για το διάστημα αυτό οι δημότες των παραπάνω περιοχών θα μπορούν να επικοινωνούν με το 166 για τα επείγοντα περιστατικά τους.

️Από το Δήμο Δυτικής Λέσβου συνιστάται ψυχραιμία στους δημότες και σε καμία περίπτωση πανικός, αλλά πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

️Ενώ είναι προφανές ότι πρέπει να ενημερωνόμαστε υπεύθυνα για την πορεία της πανδημίας, αποφεύγοντας την υιοθέτηση ή και την αναπαραγωγή αυθαίρετων «εκτιμήσεων» ως προς την ιχνηλάτηση των όποιων κρουσμάτων εμφανίζονται.
Η ανευθυνότητα, οι διαδόσεις αλλά και η στοχοποίηση μπορούν να προκαλέσουν πολύ πιο επικίνδυνες παρενέργειες και από τον ίδιο τον ιό.