ΟΧΙ Βερρου στην παραμονή μεταναστών στην δυτική Λέσβο- Πλωτό μέσο η πρόταση του


Με ανάρτησή του στο facebook ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αρνείται να υποδείξει χώρους φιλοξενίας για τους μετανάστες στο Δήμο του και ζητά από την κυβέρνηση πλωτό μέσο για να γίνεται εκεί η καραντίνα όσων έλθουν στο νησί από αύριο, λόγω του κινδυνου του κορονοϊού.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης με επιστολή του στους Δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου ζήτησε από χτες να του παραχωρήσουν χώρους στα νησιά για να χρησιμοποιηθούν ώστε να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι μετανάστες θα περνάνε τελικά τα θαλάσσια σύνορα. Όμως φαίνεται ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα πει “όχι” στο δημοτικό συμβούλιο που έχει σήμερα το απόγευμα στις 6.

Το σχόλιο του δημάρχου δυτικής Λέσβου:

"Δεν συμφωνούμε σε καμία περίπτωση να παραμένουν οι εισερχόμενοι στο νησί, από 1/4 ,σε χώρους με ευθύνη του κάθε Δήμου. Αν αυτό αποφασίστηκε σήμερα στην σύσκεψη υπό τον κ. Περιφερειάρχη, εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι. Η πρόταση μας που θα κατατεθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι να διατεθεί πλωτό μέσο όπου θα παραμένουν όσοι έρθουν κατά την διάρκεια της καραντίνας.Ταξιάρχης Βέρρος"