Πανέτοιμο... εδώ και καιρό το νοσοκομείο Μυτιλήνης για τον κορονοϊό


Ανακοίνωση από την εκπρόσωπο των Ιατρών του Δ.Σ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Μακρή Φ. Ελένη:

  Το προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και ιδιαίτερα ο Διοικητής κ. Καμπούρης Γεώργιος, έρχεται καθημερινά αντιμέτωπο με δύσκολες καταστάσεις και καλείται να διαχειριστεί αποτελεσματικά και αθόρυβα την πανδημία του Covid-19.

 Από την αρχή της εμφάνισης του νέου κοροναϊου η Διοίκηση έχει συντάξει ένα ρεαλιστικό επιχειρησιακό σχέδιο, για την αντιμετώπισή του, το οποίο καθημερινά τροποποιείται και βελτιώνεται ανάλογα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία τόσο με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων όσο με το σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό) και λειτουργεί με γνώμονα την ποιοτική και ασφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας των πολιτών.
Συνεργάζεται συνεχώς και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο με άλλους φορείς για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν γενικότερα αλλά και ειδικότερα σε σχέση με την αντιμετώπιση του Covid-19.

Ενδεικτικά αναφέρουμε

Η μεταφορά της αιμοδοσίας μεταφέρθηκε και διενεργείται σε ασφαλή χώρο της Περιφέρειας (Πρώην Νομαρχία)
Την άμεση επίλυση του προβλήματος που προέκυψε σχετικά με τη αεροπορική μεταφορά των δειγμάτων από την ιδιωτική εταιρεία .
Τη μετακίνηση κατάλληλου προσωπικού για την ενίσχυση – στελέχωση των Τμημάτων που αντιμετωπίζουν τον Κορωνοϊο. (ΤΕΠ – Μονάδα Λοιμώξεων – ΜΕΘ)
Τη μεταφορά της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στην αυτόνομη ΩΡΛ Κλινική
Την παραχώρηση της Α΄ Παθολογικής Κλινικής για την νοσηλεία ύποπτων κρουσμάτων για Κορωνοϊο

Η εκπρόσωπος των Ιατρών του Δ.Σ του
Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Μακρή Φ. Ελένη