Λέσβος: Νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση Στεγαστικής σε κτήρια που επλήγησαν από το σεισμό


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, γίνεται γνωστό ότι ορίζεται νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων σχετικά με την χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια που επλήγησαν από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου Βορείου Αιγαίου. Ας σημειωθεί ότι η παράταση αυτή αφορά και ακίνητα της δημοτικής ενότητας Πολιχνίτου, που δεν είχαν χαρακτηριστεί σεισμόπληκτα όπως η οικία «Καλλία» στη Σκάλα Πολιχνίτου.  

Υπενθυμίζεται ότι η νέα προθεσμία ετούτη, ήταν μία από τις πρώτες παρεμβάσεις του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, στο Υπουργείο Υποδομών.

Ειδικότερα ορίζεται νέα προθεσμία, μέχρι την 25η Ιανουαρίου 2021 (αρχής γενομένης από τη δημοσίευση της παρούσας σε ΦΕΚ), για υποβολή αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά ορίζονται από τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για έκδοση άδειας επισκευής και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (ΣΣ) ή για έκδοση Βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής για ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες πληγέντων κτηρίων, από τον σεισμό. Οι εν λόγω αιτήσεις θα υποβάλλονται στην αρμόδια Υπηρεσία, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.