Μεταφέρουν στην Μορια τους μετανάστες της Συκαμιας;- Στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Μυτιλήνης- Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι


Μετα τις πιέσεις αλλά και την χθεσινή αναφορά στον εισαγγελέα από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου η αστυνομία με παρέμβαση του διοικητή της Γ.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου και με εντολές άνωθεν αποφάσισε το αδιανόητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Μυτιλήνης Σ. Κυτελη σε λίγη ώρα αναμένεται να μεταφερθούν στην κόλαση της Μοριας οι περίπου 120 μετανάστες που έφτασαν από την 1 Μαρτίου έως χτες σε Συκαμια, Ακρωτήρι Κόρακα και Μολυβο.

Η κίνηση αυτή φυσικά αντιτίθεται στην ΠΝΠ που μιλάει για κράτηση των μεταναστών μέχρι την απέλαση τους.
Πληροφορίες μας επίσης αναφέρουν ότι σε λίγη ώρα καταθέτει αναφορά στον εισαγγελέα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης μαζί με αντιδημάρχους ενώ οι κάτοικοι της Μοριας αναμένεται να αντιδράσουν δυναμικά..

Την ώρα που στο νησί μας ζει σε ρυθμούς Κοροναιου οι κυβερνώντες αντί για να αποσυμφορησουν την Μορια όπως και να αδειάσουν το λιμάνι Μυτιλήνης από τον άτυπο καταυλισμό που έχει στηθεί επιλεγεί να μεταφέρει τους μετανάστες στην κόλαση της Μοριας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγειά των πολίτων της Μυτιλήνης αλλά και με την υγειά των υπολοίπων μεταναστών στο ΚΥΤ

Update:

Από την αστυνομική διεύθυνση Μυτιλήνης και το δήμο Δυτικής Λέσβου διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι θά μεταφερθούν οι μετανάστες της Συκαμιάς στην Μόρια.. Πάντως την πληροφορία αυτή έδωσε στα ΜΜΕ το γραφείο τύπου του Δημάρχου Μυτιλήνης.