Ο.Α.Σ Λέσβου «Αναβάλλεται η εκδήλωση για την 110η επέτειο του ξεσηκωμού των αγροτών στο ΚΙΛΕΛΕΡ»


Ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 22 Μάρτη

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου ανακοινώνει  ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για την Κυριακή 22 Μάρτη εκδήλωση για το γιορτασμό της 110ης επετείου του ξεσηκωμού των αγροτών στο ΚΙΛΕΛΕΡ, λόγο των έκτακτων μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς για την κατάκτηση των δίκαιων αιτημάτων του δεν τελείωσε, δεν σταματάει εδώ.    
                                      
Συνεχίζουμε δίνοντας έμφαση στην οργάνωση αγροτών και κτηνοτρόφων ενεργά στους Συλλόγους, δίνοντας προοπτική στο κίνημα, αξιοποιώντας  όλες τις μορφές πάλης , με στόχο την τελική νίκη. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας κόντρα στη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και την απογοήτευση που καλλιεργούν διάφοροι υπονομευτές του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.  
      
Για τη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας λόγου του κορονοϊού, η Ομοσπονδία απαιτεί απ’ την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για:

Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για το νοσοκομείο και για όλα τα κέντρα υγείας που λειτουργούν στην ύπαιθρο.

Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

Να υπάρχει αποζημίωση όπως και πρέπει να συμβεί για όλο τον ελληνικό λαό, για αγρότες - κτηνοτρόφους που θα νοσήσουν και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους ή να εκτελέσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες».