Επίθεση και απειλές σε καταστηματάρχες της Μυτιλήνης…εν μέσω κοροναιου


Μικρό επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι κατά την διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στην αγορά της Μυτιλήνης….

Συγκεκριμένα άγνωστοι στην ουρά της πορείας επιτέθηκαν σε τουλάχιστον δυο επιχειρηματίες έναν στην αγορά της Μυτιλήνης και έναν έξω από την περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλληλέγγυοι διαδηλωτές καθόλα την διάρκεια της πορείας μέσα στην αγορά έβριζαν και απειλούσαν όποιον καταστηματάρχη αντιδρούσε και τους φώναζε για τις απαγορεύσεις λόγω του κοροναιου.

Στην αρχή της αγοράς επιτέθηκαν σε επιχειρηματία, τον απείλησαν, του πέταξαν κάτω τα εξωτερικά ράφια, έγραψαν συνθηματα πάνω στον τοιχο του καταστήματος (φωτο κατω) και όλα αυτά μάλιστα με την αστυνομία να βρίσκεται στο σημείο χωρίς να κάνει τίποτα…


Παρά τις απαγορεύσεις λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, στη Λέσβο πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα η αντιφασιστική διαδήλωση, παρα τις μεγάλες αντιδράσεις του κόσμου!

Μπορεί οι δρόμοι να έχουν αδειάσει, καταστήματα να κατεβάζουν ρολά χάνοντας το μεροκάματο για το καλό όλων μας, αλλά… οι αλληλέγγυοι σκέφτηκαν σήμερα – παρά τους δύο νέους θανάτους – να τα βάλουν με τον φασισμό!


Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αστυνομία ήταν παρόν σε όλη την διάρκεια της πορείας και της συγκέντρωσης ενώ η πορεία έκανε στάση και εξω από τα δικαστήρια (στην Γ.Γ.Α.Ν.Π) με τον εισαγγελέα να βρίσκεται στο γραφείο του αλλά να μην επεμβαίνει σε καμιά περίπτωση ενώ σε άλλες περιοχές τις Ελλάδας είχαμε πολλές συλλήψεις για την παράβαση των μετρων.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι καταστηματάρχες που δέχθηκαν επίθεση, έχουν προσκομίσει υλικό από τις κάμερες στην αστυνομίας και θα καταθέσουν μήνυση κατά πάντως υπευθύνου.