Ραγδαία αύξηση- 38 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας- 228 συνολικά σε όλη την Ελλάδα


Το 51% των νοσούντων είναι άνω των 65 ετών. Έκκληση του Σωτήρη Τσιόδρα να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ.

38 νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα κρούσματα κορονοϊού είναι συνολικά 228, εκ των οποίων τα 22 “ορφανά”. 57 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων πέντε είναι διασωληνωμένοι και οχτώ έχουν πάρει εξιτήριο. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα.

Το πρωί, άλλοι δύο ασθενείς, που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό, κατέληξαν, ανεβάζοντας στους τρεις τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα. Τελευταία θύματα ένας 67χρονος στη Ζάκυνθο και ένας 90χρονος στην Πτολεμαΐδα. 

Ο 67χρονος άνδρας κατέληξε μετά από τρεις ημέρες νοσηλεία στο νοσοκομείο της Ζακύνθου στο οποίο είχε εισαχθεί την Πέμπτη με βαριά συμπτώματα και νοσηλευόταν στην ειδική μονάδα απομόνωσης διασωληνωμένος.



Η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και υπέστη ανακοπή καρδιάς. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να τον επαναφέρουν, όμως δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Νωρίτερα, σήμερα, ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός 90χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και έχασε τη μάχη με τη ζωή ύστερα από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας.Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη δυο συγγενείς του θύματος, ο οποίος είχε καταγωγή από την Δαμασκηνιά Βοϊου της Καστοριάς.

Αρχικά ο 90χρονος βγήκε θετικός στον κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καστοριάς και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο όπου και κατέληξε.