Στην Φώφη Γεννηματά ο Ταξιάρχης Βερρος και η Βάσω Χοχλάκα


Ξεχωριστές συναντήσεις με την πρόεδρο του ΚΙ.ΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είχαν χτες ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος και η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης και πολιτεύτρια του ΚΙΝ.ΑΛ στη Λέσβο, Βάσω Χοχλάκα

Συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙ.ΝΑΛ Φώφη Γεννηματά χθες στο γραφείο
της στη Βουλή, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιαρχης Βερρος.

Επιδιώκοντας να επικοινωνήσει σε ολα τα επίπεδα το αδιέξοδο της
μεταναστευτικης πολιτικής που ασκείται στη Λέσβο, ο Δημάρχος αποδέχτηκε
με χαρά την τιμητική πρόσκληση της Προέδρου του ΚΙ.ΝΑΛ. για να
συζητήσουν απο κοντά τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η πρόθεση της
κυβέρνησης να κατασκευάσει και νέα κλειστά κέντρα.

Παρόντες στη συνάντηση οι στενοί συνεργάτες της Προέδρου και στελέχη του
ΚΙ.ΝΑΛ κ. κ. Πρωτοπαππας, Όθωνας, Χρηστιδης, Χρονοπουλος καθώς και ο
βουλευτής Γιώργος Καμινης.

Η κα Γεννηματά εξέφρασε τη στήριξή της στο νεοσύστατο Δήμο Δυτικής
Λέσβου υποστηριζοντας το δίκαιο των αιτημάτων του ως προς το
μεταναστευτικο, ενώ ο κ. Καμινης και ως πρώην Δήμαρχος τόνισε πως είναι
μονόδρομος η αποσυμφόρηση, προτείνοντας να αναλάβει η ΚΕΔΕ σχετικές
πρωτοβουλίες συνεργασίας με τους Δημάρχους της ηπειρωτικής χώρας.

Επίσης συνάντηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης και πολιτεύτρια του ΚΙΝ.ΑΛ στη Λέσβο, Βάσω Χοχλάκα. Και με την ιδιότητα του μέλους του Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής του ΚΙΝ.ΑΛ, η κ. Χοχλάκα συζήτησε με την Πρόεδρο, αλλά και τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τα νησιά του Β. Αιγαίου με κυριότερο όλων το προσφυγικό - μεταναστευτικό, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις των επιτάξεων από την Κυβέρνηση. 



Η κ. Χοχλάκα παρουσίασε στην Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. εκτενώς την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο αυτή τη στιγμή, με σχεδόν 20.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες μόνο στη Μόρια, μεταφέροντας το συνολικό κλίμα αγανάκτησης που επικρατεί στην τοπική κοινωνία αναφορικά με τη δημιουργία νέας κλειστής δομής και μάλιστα με επίταξη περιοχής.

Μιλώντας σχετικά, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Χοχλάκα επεσήμανε: Με μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, κ. Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να συζητήσουμε για πολύ σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα τη Λέσβο.

Προσπαθήσαμε με ψυχραιμία και σαφήνεια να εξηγήσουμε στην Πρόεδρο, αλλά και στους συνεργάτες της, την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή όχι μόνο στο νησί της Λέσβου, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, αιτούντες άσυλο. Παράλληλα, μεταφέραμε και την αγανάκτηση των συμπολιτών μας σχετικά με τις κυβερνητικές παλινωδίες σε αυτό το πρώτο 7μηνο διακυβέρνησης της χώρας, που είχαν ως αποκορύφωμα την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη περιοχών στα νησιά, προκειμένου να δημιουργηθούν τα κλειστά ή έλεγχόμενα -όπως τα λένε πλέον- κέντρα.

Εξέφρασα στην Πρόεδρο την προσωπική μου εκτίμηση πως η λειτουργία νέας κλειστής δομής οπουδήποτε στη Λέσβο, δεν σημαίνει πως θα κλείσει και το ΚΥΤ Μόριας.


Είναι ολοφάνερο πως το κυβερνητικό σχέδιο πάσχει. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, αφενός για να απεγκλωβιστούν αυτοί οι άνθρωποι από τα νησιά, αφετέρου για να μπορέσουν και οι νησιώτες να ζήσουν με φυσιολογικό τρόπο την καθημερινότητά τους