Κατάληψη της γενικής γραμματείας, ασφάλεια με κλούβα, περιπολίες και στο βάθος… άμεσο κλείσιμο του ΚΥΤ Μοριας


Αυτά αποφάσισαν κατά την διάρκεια της Γενικής συνέλευσης παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου οι κάτοικοι της Μοριας που σήμερα ξεσηκώθηκαν..


Ένταση επικράτησε το απόγευμα στο χωριό της Μόριας. Η συνέχιση της σημερινής διαμαρτυρίας των προσφύγων - μεταναστών και η διέλευσή τους μέσα από το χωριό (χωρίς να τους εμποδίσει η Αστυνομία) δημιούργησαν στιγμές έντασης στη Μόρια.


Όπως αναφέρουν κάτοικοι της Μόριας η ενέργεια αυτή πυροδότησε την οργή των κατοίκων καθώς θεωρήθηκε πρόκληση αυτή η κίνησή των μεταναστών.

Μετά από την ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που έγινε απόψε στη Μόρια αποφασίστηκε αύριο Τρίτη 4 Φεβρουαρίου από νωρίς το πρωί να γίνει κατάληψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. 


Επίσης ικανοποιήθηκε άμεσα το αίτημα των κατοίκων για στάθμευση διμοιρίας των ΜΑΤ στην είσοδο του χωριού (στο ελαιοτριβείο Κοκκινοφόρου) και πεζές περιπολίες αστυνομικών στο χωριό καθώς ο φόνος ενισχύθηκε από την ένταση του απογεύματος.


Το αίτημα ικανοποιήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Προστασία του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τέλος η τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Μυτιλήνη Στρατή Κύτελη με τον Υπουργό Μετανάστευσης δεν οδήγησε πουθενά αφού ο τελευταίος αρνήθηκε να αναλάβει δέσμευση για την αποσυμφόρηση της Μόριας. 

Η απόφαση της Μοριας δια στόματος του προέδρου της Γιάννη Μαστρογιαννη

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ


Βίντεο από την ένταση το απόγευμα :