Έρχονται τα ΜΑΤ- Με λαϊκές συνελεύσεις και ομάδες περιφρούρησης απαντά ο δήμος δυτικής Λέσβου


Δεν θα αποφευχθεί η σύγκρουση στην περιοχή Καραβας-Καβακλη.

Πάνω από 300 αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών πρόκειται να επιστρατεύσει η κυβέρνηση με σκοπό να ξεκινήσουν ομαλά οι εργασίες κατασκευής τής νέας δομής στην περιοχή Καραβας-Καβακλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται άμεσα στην Μυτιλήνη 7 διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ ενώ στην Μυτιλήνη είναι ήδη 3 διμοιρίες που έμειναν από τα επεισόδια που είχαμε αρχές του μήνα στην Μυτιλήνη. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι στο σημείο που θα γίνει η νέα δομή θα βρίσκονται και 2 εισαγγελείς όπου θα παρακολουθούν και θα επέμβουν όπου χρειαστεί σε συνενόηση με τις αστυνομικές αρχές και την κυβέρνηση..

Άξιζε να σημειώσουμε ότι τον συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων θα έχει το υπουργείο προστασίας του Πολίτη όπου θα δίνει τις εντολές.

Χτες πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη στον Μανταμάδο παρουσία του δημάρχου δυτικής Λέσβου, της επιτροπής αγώνα και του προέδρου της τοπικής Κοινότητας Μανταμάδου.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου Δυτικής Λέσβου με σκοπό να ενημερωθεί ο κόσμος ενώ από κάθε χωριό θα δημιουργηθεί και μια ομάδα περιφρούρησης η οποία ανά βάρδια επι 24ωρου βάσεως θα βρίσκονται στην περιοχή Καραβας-Καβακλη.

Αύριο στις 13:30 θα ανακηρυχθεί και η εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή της δομής.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι στην περιοχή Καραβας-Καβακλη ήδη βρίσκονται 2 περιπολικά χωρίς να έχουν παρέμβει μέχρι στιγμής.

Σήμερα μάλιστα "βόλτα" στην περιοχή έκαναν και εθελοντές από ΜΚΟ αλλά μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομίας και κατοίκων του Μανταμάδου απομακρύνθηκαν. Την ίδια ώρα μέλη του συλλόγου Ηλιαχτίδα Μανταμάδου πραγματοποιούσαν συμβολική εκδρομή και πικ Νικ στην περιοχή.