Γιατί πάμε πάλι σε διάλογο;- Ποιος θα πάρει την ευθύνη να πει στον υπουργό νέα τοποθεσία;


**Γράφει ο Στεφάνου Γεώργιος (Δημοσιογράφος, Δ/ντης του LesvosPost.com) για την προσωπική του στήλη: «Blog Stefanou George»

Στα γρήγορα της Λέσβου:

«Τα κλειστά κέντρα θα προχωρήσουν σε κάθε περίπτωση», διαμηνύουν με έμφαση κυβερνητικά στελέχη, ενώ και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, έκανε διευκρινιστική ανάρτηση στα social media, ύστερα από υπόδειξη του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι εργασίες για την κατασκευή των κλειστών κέντρων σε Σάμο, Χίο και Λέσβο πρόκειται να τρέξουν από την επόμενη εβδομάδα και υπάρχει το περιθώριο για μερικές ακόμα ημέρες διαβουλεύσεων με την Περιφέρεια και τους δήμους. Αυτός ήταν και ο στόχος της παρέμβασης του κ. Μηταράκη, ωστόσο η φράση «παγώνουν οι διαδικασίες», «πάγωσε» αρκετούς στην κυβέρνηση όταν την άκουσαν.

Ποιος θα πάρει την ευθύνη να απαντήσει στον υπουργό που θέλουν να γίνει η νέα δομή;

Ποιος θα πάρει την ευθύνη να πει στον υπουργό κο Μηταρακη σας περιμένουμε στο πεδίο της μάχης;;

Ιδου η Ρόδος ιδου και το πήδημα..

Πόσοι όμως είναι διατεθειμένοι να πάνε στο πεδίο της μάχης όταν χρειαστεί;

Ο κόσμος της Λέσβου είναι διχασμένος, άλλωστε αυτό ήθελαν στην κυβέρνηση..

Ίσως ένα ακόμα μεγάλο συλλαλητήριο, μια ακόμα απεργία διάρκειας όμως να βοηθούσε την συσπείρωση του κόσμου.. Ίσως κλείσιμο λιμανιών (ώστε να μην έρθουν κιόλας μπουλντόζες και οικίσκοι) κλείσιμο αεροδρομίου, τραπεζών, εφορίας κτλ επίσης να πίεζε κάπως την κυβέρνηση..

Πολύ σωστά διάβασα σε σχόλιο ότι οι αστυνομικοί της Λέσβου δεν θα πάνε να χτυπήσουν Λέσβιους γι΄αυτήν την βρώμικη δουλειά θα έρθουν από Αθήνα, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΥΜΕΤ κτλ άγνωστοι σε εμάς. Μην ξεχνάτε όμως ότι και αυτοί εντολές θα εκτελέσουν.

Στο πεδίο σίγουρα θα υπάρχει και εισαγγελέας οπότε ποιος από τους τοπικούς άρχοντες και τους Λέσβιους κατοίκους είναι διατεθειμένος να πάει αυτόφωρο και να έχει μπερδέματα με την δικαιοσύνη;

3 Ημέρες ακόμα μέχρι το τελεσίγραφο του υπουργού και επικρατεί απόλυτη ηρεμία εκτος από τις δηλώσεις Μηταρακη … και μάλλον πάμε για την τελική πράξη στην περιοχή Καραβας-Καβακλη εκτός και αν δώσει νέα τοποθεσία το στέλεχος της ΝΔ από την Λέσβο που έδωσε την Καραβα, το Διαβολορεμα, την Σκαμιουδα και την Πλάτη Μυστεγνων

Σιγή ιχθύος από τους κυβερνητικούς της Λέσβου βλέπε Χ. Αθανασίου, Χ. Καλογήρου, ΝΟΔΕ Λέσβου…. Που χάθηκαν έτσι ξαφνικά… αυτά τα παιδιά..