Το καπέλωμα των κινητοποιήσεων απομακρύνει τον κόσμο από την Καραβα


**Γράφει ο Στεφάνου Γεώργιος (Δημοσιογράφος, Δ/ντης του LesvosPost.com) για την προσωπική του στήλη: «Blog Stefanou George»

Εδώ και λίγες ημέρες ζούμε ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου…

Αριστερές οργανώσεις, σύλλογοι και αλληλέγγυοι με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να καπελώσουν των αγώνα των κάτοικων της Λέσβου εναντία στη νέα δομή στην Καραβα.

Όλοι μέχρι και ο πρώην βουλευτής Γ. Παλλης ξαφνικά θυμήθηκαν ότι η Λέσβος έχει μεγάλο θέμα με το προσφυγικό και απαιτούν να μην γίνει καμιά νέα δομή και να κλείσει η Μορια ώστε να μεταφερθούν οι μετανάστες στην ενδοχώρα.

Διαμαρτύρεται ποιος; ο ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός είναι που έφερε το πρόβλημα στο νησί μας, όταν επι ΣΥΡΙΖΑ έφτασε η Λέσβος το 2015 να έχει 30.000 μετανάστες σε πάρκα και πλατείες τότε δεν κουνήθηκε κουνούπι από τους γνωστούς πολιτικάντηδες, και είχαν αφήσει μονο του τον Γαληνο να βγάλει το φίδι απο την τρύπα με πολλές λάθος κινήσεις όμως.

Όταν τα βραβεία και τα ΝΟΜΠΕΛ πήγαιναν και ερχόταν στην Λέσβο, όταν ο Τσιπρας έφτασε με 14 διμοιρίες των ΜΑΤ και χτυπούσαν γυναικόπαιδα στο τελωνείο με δακρυγόνα, όταν όταν..

Ωστόσο, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον τα μεγαλο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μας θύμιζαν τι έχουν κάνει αυτά τα 4,5 χρόνια της «αριστερής» διακυβέρνησης για τους πρόσφυγες και μετανάστες. 
Θα πρέπει να μας πουν τι έκαναν για να γίνουν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων.

Θα πρέπει να μας πουν τι έγιναν εκείνα τα 1,5 δισ ευρώ ευρωπαϊκά κονδύλια που ήταν ακριβώς για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων και μεταναστών.

Μέχρι τώρα δεν έχουν απαντήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο με τα λεφτά που χάθηκαν για τη σίτιση. Για τις απευθείας αναθέσεις και για τα «χρυσά κουτάλια» που έτρωγαν εδώ και πολύ καιρό.

Διότι ναι, στην Αριστερά είναι ανθρωπιστές, αλλά δεν έχουν και το μονοπώλιο στον ανθρωπισμό. Αυτός φαίνεται μόνον όταν ασκείς εξουσία και κάνεις τα πάντα για να λύσεις προβλήματα. Δεν τους στοιβάζεις στη Μόρια, δεν τους κλείνεις κατά εκατοντάδες στις καταλήψεις των Εξαρχείων, δεν αφήνεις τις ΜΚΟ να αλωνίζουν.

Και δεν τους θυμάσαι όταν χάνεις την εξουσία αλλά πρέπει να κάνεις σόου στην Καραβα..

Διαμαρτύρονται και θα πιάσουν τα «όπλα» λέει το ΚΚΕ , το ΠΑΜΕ και οι λοιποί παρατρεχάμενοι..

Ποιοι ; όλοι αυτοί που έως τώρα δεν έχουν πει κάποιο σχέδιο, όλοι αυτοί που χρόνια έχουν μάθει να καπελώνουν τους αγώνες των νησιωτών…

Για όλα αυτά και αλλά πολλά ο κόσμος δείχνει απογοητευμένος και αν ο κος Βερρος ο κος Τζελαιδης δεν βάλουν φρένο στο καπέλωμα και μάλιστα σύντομα, δύσκολα θα βρεθεί κόσμος από την Μυτιλήνη κυρίως ώστε να συμπαρασταθεί στους Μανταμαδιωτες..

Ο αγώνας είναι όλων των κατοίκων της Λέσβου.. Κανενός κόμματος είτε είναι ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΚΚΕ είτε ακόμα και της Χρυσής Αυγής…

Μια μετά την άλλη οργανώσεις, φορείς και κόμματα βγάζουν ανακοινώσεις ενάντια στην νέα δομή κτλ… Τόσα χρόνια και τουλάχιστον τα 3 τελευταία που η Μορια έχει γίνει μια απέραντη ανοιχτή φυλακή ανθρώπων όλοι αυτοί που ήταν;

Μοίραζαν κουβέρτες και φαγητά στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους αντί να κάνουν αγώνες ώστε να αποσυμφορηθει η Μορια…

Φυσικά δεν είναι μόνο οι αριστεροί που δεν έχουν κάνει τίποτα αλλά και η δεξιά..

Άφαντοι εδώ και μήνες, μέρες παραμένουν τα μεγαλο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Λέσβο..

Ναι αυτοί που έτρεχαν πόρτα πόρτα για μια ψήφο, ναι αυτοί που μας υποσχόταν ότι η Λέσβος θα γίνει ένας «επίγειος παράδεισος»

Που είναι όλοι αυτοί τώρα; ο κος Αθανασίου; η κα Καλογήρου, η ΝΟΔΕ Λέσβου, η ΟΝΝΕΔ Λέσβου;

Ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια βόλτα στην Καραβα τίποτα..

Θα έρθουν πάλι εκλογές και θα μας ξανά θυμηθούν…

Μόνο να ξέρουν ότι όταν εικόνες με ανοιγμένα κεφάλια, με μάχες πάνω στα βουνά με με με κάνουν τον γύρω του κόσμου οι εκλογές θα έρθουν σύντομα, μόνοι τους θα πέσουν, και όταν έρθουν οι εκλογές ο κόσμος δεν θα τα ξεχάσει όλα αυτά…

Η αποχή του Δήμου Μυτιλήνης από την Καραβα, του κ Κυτελη κτλ κάνει μπαμ…

Όταν αύριο και πριν τις μάχες ο υπουργός δηλώσει πως τελικά δεν πάμε στην Καραβα αλλά θα μείνει η Μορια, ο κος Κυτελης θα ζητήσει την βοήθεια της περιφέρειας και του Δήμου Δυτικής Λέσβου;

Κρίμα οι κυβερνώντες κατάφεραν να διχάσουν το νησί σε αριστεροί και πατριώτες, σε Μυτιλήνη και Δυτική Λέσβο…

Ίσως ένα ακόμα μεγάλο συλλαλητήριο, μια ακόμα απεργία διάρκειας όμως να βοηθούσε την συσπείρωση του κόσμου.. Ίσως κλείσιμο λιμανιών (ώστε να μην έρθουν οι οικίσκοι) κλείσιμο αεροδρομίου, τραπεζών, εφορίας κτλ επίσης να πίεζε κάπως την κυβέρνηση..

Στην Καραβα σίγουρα θα υπάρχει και εισαγγελέας οπότε ποιος από τους τοπικούς άρχοντες και τους Λέσβιους κατοίκους είναι διατεθειμένος να πάει αυτόφωρο και να έχει μπερδέματα με την δικαιοσύνη;

Και τέλος για να μην γελιόμαστε, εδώ και μέρες οι ροές είναι μικρές έως και μηδαμινές, εδώ και μέρες όμως δεν έχει φύγει ούτε ένας μετανάστης και πρόσφυγας από την Μορια προς την ενδοχώρα, φυσικά και κανένας δεν έχει απελαθεί..

Εδώ και μέρες αν έφευγαν την εβδομάδα 100-150 άτομα είτε στην ενδοχώρα είτε σε απέλαση η Μορια θα είχε μια μερική αποσυμφόρηση..

Πότε περιμένουν να αδειάσουν την Μορια; Όταν έρθει Μάρτιος, Μάιος κτλ και αυξηθούν πάλι οι ροές;;

Για το μεγάλο θέμα του Κορωναιού δεν έχω να πω τίποτα, απλώς μόνο ο θεός να βάλει το χέρι του να μην έρθει στην Λέσβο το πρώτο κρούσμα…

Αυτά προς το παρόν… Θα επιστρέψουμε από τις μάχες