Γ. Κουμουτσάκος: «Δεν θα γίνει η νέα δομή μεταναστών στα Τοκμακια»


Απερρίφθη η «πρόταση» για Τοκμάκια από Γιώργο Κουμουτσάκου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στα σενάρια που κυκλοφόρησαν στη Λέσβο ότι οι τοπικές αρχές διακινούν εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργία της κλειστής δομής στα Τοκμάκια, ανατολικά του νησιού, ξεκαθαρίζοντας ότι οι βραχονησίδες δεν είναι στα πλάνα της κυβέρνησης.

Ο Κώστας Μουτζούρης, χθες, Παρασκευή, υποστήριξε (μιλώντας στο Mega), ότι υπήρξε πρόταση στην κυβέρνηση για μεταφορά προσφύγων στα Τοκμάκια, ένα σύμπλεγμα νησίδων στη Λέσβο. «Έχει και θετικά και αρνητικά η πρόταση αυτή» συμπλήρωσε, αλλά διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν θα την πρότεινε ποτέ.

Σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να εκκινήσουν τα έργα κατασκευής δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα νησιά από την ερχόμενη Δευτέρα, ο περιφερειάρχης σημείωσε «ότι δεν είναι δυνατό να μπουν μπουλντόζες, οι κάτοικοι της περιοχής είναι ξεσηκωμένοι. Η κυβέρνηση έχει νουνέχεια».

«Τα υφιστάμενα camps θα κλείσουν για λόγους συμβολικούς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αλλά και επειδή πλήρωσαν πολλά οι κάτοικοι τα τελευταία χρόνια».

«Ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως το προσφυγικό, δεν μπορεί να λυθεί με ΜΑΤ και Αστυνομία. Εάν δεν το αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, δεν μπορεί να λυθεί», κατέληξε.

Πηγή: ΣΚΑΪ