Με μεγάλη επιτυχία η «Ημερίδα για την Αστρονομία – Αστροφυσική στο Σχολείο»


Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου σε συνεργασία με την Ε.Ε.Φ. διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: « Αστρονομία- Αστροφυσική στο Σχολείο» στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κεντρικών Λυκείων Μυτιλήνης.

Η ημερίδα στέφθηκε με επιτυχία καθώς η προσέλευση των εκπαιδευτικών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου και Φυσικός, κ. Καπιωτάς Μιχαήλ, και ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Φ. κ. Φιλντίσης Παναγιώτης, Φυσικός.

Εξαιρετική ήταν η ομιλία του κ. Σπύρου Νικόλαου, τέως Καθηγητής Αστρονομίας/ Αστροφυσικής και Μηχανικής του Α.Π.Θ., με τίτλο: « Η μη διδασκαλία της Αστρονομίας και οι ήδη εμφανείς αρνητικές και επικίνδυνες συνέπειες». Ακόμη, εντυπωσίασε με την ομιλία του ο Σταύρος Βαμβακέλλης, Μαθηματικός του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, με τίτλο: «Η αναγκαιότητα εισαγωγής της Αστρονομίας- Αστροφυσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε απονομή επαίνων συμμετοχής μαθητών και μαθητριών στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής τιμητικής πλακέτας στο γηραιότερο εν ζωή εκπαιδευτικό Φυσικό από την Ε.Ε.Φ. κ. Αναγνώστου Απόστολο. Ο κ. Αναγνώστου στην ομιλία του αναφέρθηκε με θέρμη και νοσταλγία τόσο στη ζωή του ως εκπαιδευτικός όσο και στη διδασκαλία της Φυσικής στα παλαιότερα χρόνια καθώς επίσης και στην Αστρονομία/ Κοσμογραφία ως μάθημα στη Δ/θμια Εκπ/ση.  Παρά τα ενενήντα- οχτώ του χρόνια, ο λόγος του ήταν συνεκτικός, εμπεριστατωμένος και διαυγής.

Τέλος, από τους παρόντες εκπαιδευτικούς αναδείχθηκε προσωρινό Προεδρείο του παραρτήματος της Ε.Ε.Φ. Λέσβου, με τους κάτωθι:

Μιχαήλ Καπιωτάς, Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, Φυσικός,
Μαμουλέλλης Ευστράτιος, Φυσικός του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης,
Μακρίδου Ελένη, Φυσικός του Γυμνασίου Γέρας,
Παναγιώτης Γιαννίκος, Φυσικός του 5ου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης,
Συκάς Ελευθέριος, Φυσικός στην Ιδιωτική Μέση Εκπ/ση.
Ο Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου
Καπιωτάς Μιχαήλ