Να ζητήσει πρώτα συγνώμη ο Μητσοτάκης και μετά ο Μουτζούρης


Γράφει ο Στρατής Τσιντώτας

Προσπαθώ εδώ και μέρες να αποφύγω να τοποθετηθώ για τα όσα συμβαίνουν, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να έχεις ολοκληρωμένη άποψη και εικόνα των γεγονότων, για να μπορέσεις να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια κανονικότητα.

Και επειδή μ αρέσει να λέω και να γράφω αλήθειες, αυτό θα κάνω και σήμερα. Δεν είμαι της λογικής των άκρων ένθεν και ένθεν και δεν μου αρέσει η βία, αφού ο διάλογος και τα επιχειρήματα έχουν πάντα την δύναμη να βρουν τις λύσεις. Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν το έκανε, θέλησε απλά να κερδίσει χρόνο, έδειξε πως επιθυμεί τον διάλογο, αλλά στην ουσία έκανε μονόλογο. Απλά έστελνε τελεσίγραφα και περίμενε να καμφθεί η αντίσταση των αυτοδιοικητικών. Όταν είδε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή, έστειλε τα ΜΑΤ θεωρώντας πως με μια δυο μολότοφ και μια μικρή επανάσταση, θα λήξει το θέμα και θα προχωρήσει στα σχέδια της.

Τις τελευταίες δυο ημέρες τα κυβερνητικά στελέχη λένε ψέματα παραποιούν την αλήθεια και συκοφαντούν την Λέσβο. Εσκεμμένα. Το ίδιο κάνουν και τα μεγάλα ΜΜΕ έχοντας προφανώς ταχθεί με το μέρος της κυβέρνησης.

Η σημερινή «επίθεση» στον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ήταν και ενορχηστρωμένη και βάλσαμο για την κυβέρνηση. Ο Μουτζούρης ήταν ανέκαθεν «αγκάθι» για τα κυβερνητικά σχέδια, ήταν αυτός που προσπαθούσαν πάντα να θέσουν στο περιθώριο να τον βγάλουν από το «παιχνίδι» και η χτεσινή του άτυχη στιγμή τους ήταν δώρο εξ ουρανού. Μέχρι τώρα άλλωστε δεν είχαν βρει κάτι να του προσάψουν.

Συντονισμένα λοιπόν από το πρωί κυβερνητικά στελέχη και δημοσιογράφοι, έχουν πάρει την μπαγκέτα και παίζουν εναντίον του Μουτζούρη. Αυτός είναι το πρόβλημα άλλωστε αυτός πρέπει να φύγει για αρχή απ την μέση και μετά βλέπουμε. Αν μετρά η άποψη μου ο Μουτζούρης θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον Πρωθυπουργό για την φράση αυτή, αλλά ταυτόχρονα να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό την δική του συγνώμη προς τους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου για την συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι τους. Η χειρονομία του Μουτζούρη μπορεί να είναι κατακριτέα, αλλά δεν έδειχνε τα δικά του γεννητικά όργανα. Ήταν όλων των νησιωτών που εκεί «έγραψαν» τον εκνευρισμό του Κυριάκου.

Αν ο Κούλης είναι μια φορά εκνευρισμένος και θυμωμένος, ο Λέσβιος, ο Χιώτης και ο Σαμιώτης είναι εκατό φορές μαζί του. Ας μη βγει απ το παιχνίδι ο Περιφερειάρχης. Ας μη τους κάνει την χάρη και ας μείνει ισότιμος συνομιλητής τους.

Αυτό θα τους «πονέσει» περισσότερο. Καμιά φορά η τακτική σε αυτού του είδους τα παιχνίδια «κερδίζει» τον πόλεμο.

ΥΣ: Κάποιοι πρέπει να προστατεύσουν τον Περιφερειάρχη αυτές τις ώρες. Ο ίδιος έκανε ότι και ο Βέρρος, προστάτευσε τα ΜΑΤ, τα οδήγησε με ασφάλεια, έφαγε μολότοφ, αλλά βρήκε τον μπελά του. Το γιατί δεν είναι του παρόντος, αλλά το περιβάλλον του οφείλει να τον προστατεύει…